Партизан испратио Вулићевића у пензију

БЕОГРАД: Председник ФК Партизан Милорад Вучелић захвалио се некадашњем капитену Мирославу Вулићевићу на свему што је прузио носећи црно-бели дрес.
VULICEVIC-PENZIJA-3748-01
Фото: FK Partizan

Вулићевићу је у јануару ове године истекао уговор са црно-белима, након чега је одлучио да неће тражити нови ангажман и да ће завршити играчку каријеру.

"Ово су ситуације у којима има патетике и осетљивости. Мало је играча који у тако срчано играли за Партизан. Сецам се твог повреденог рамена у финису сезоне и како си се вратио. И увек био предан и посвећен Партизану. Велики борац који је био борбен и умео је да игра фудбал. Све то спојио је у једно", рекао је Вучелић на свечаност у Хумској.

Он је истакао да је Вулићевић могао још много тога да покаже на терену.

"Вероватно је могао да настави да игра фудбал, сигурно је могао још да пружи, али је одлучио да каријеру заврши у Партизану. Дао нам је много и надам се да ми је Партизан и узвратио. Он ће наставити да буде део Партизана и наставиће да ради у омладинској школи Партизана. Ту ће моћи све оно што је научио да настави да преноси на будуће генерације", закључио је Вучелић.

Десни бек у Хумску је стигао у сезони 2013/2014 из новосадске Војводине, а у црно-белом дресу одиграо је 156 утакмица и постигао један гол, два пута је био шампион Србије, а четири пута је узео трофеј Купа.

"Хвала породици без које не бих био то што јесам. Она је највише трпела, карантини, путовања, знате како то већ иде... Сада ћу им мало вратити. Сви тренери од Лепосавића, Рашке, Ивањице и Новог Сада су утицали на моју каријеру. У спорту увек може више, али када се окренем, ја сам задовољан својом каријером. Да ми је неко рекао да ћу бити овде, не бих веровао. Пуно трофеја, преко 200 утакмица, лепих тренутака. Све бих оберучке прихватио да сам могао да бирам као дете", рекао је Вулићевић.

Он се захвалио људима из клуба који су га позвали да остане у Партизану.

"Надам се да ће та тренерска каријера бити још успешнија него играчка. Шта год да сам урадио на терену, нека ми не замере, све је то било у афекту и у жару игре. Хвала и новинарима", закључио је Вулићевић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести