Партизан изгубио у Нишу са 1:0

Партизан је поражен на гостовању нишком Радничком резултатом 1:0 (0:0) у 12. колу Суперлиге Србије.
п
Фото: Youtube Printscreen

Фудбалери Партизана настављају да нервирају своје навијаче, везали су трећи меч без победе и пропустили прилику да се на шест бодова приближе Црвеној звезди. Имали су црно-бели довољно прилика да добију утакмицу у Нишу, али их нису искористили, Раднички једну своју јесте и на крају је победио.

Утакмица је боље почела за Нишлије које су имале иницијативу, више лопту у ногама и диктирали су темпо. Високим пресингом црно-беле су осујетили  њихове намере да брзо дођу до гола. Партизан је, ипак, успео да успостави доминацију. Кратким пасовима и брзим комбинацијама црно-бели су стизали до шеснаестерца Нишлија и били у прилици да постигну гол. Била је то лепа игра, која је углавном текла по десној страни, на којој су били Миљковић и Лутовац.После једне такве акције Стевановић је био у прилици, али је Ристић одбранио. Нешто касније Раднички је могао до вођства, али је ударац изблокиран. Потом је темпо опао и до краја полувремена узбуђења није било.

Почетком наставка  Бајбек је  био у изузетно пивољној шанси и  промашио. Добио је одличну лопту од Холендера и из повољне позиције шутирао преко гола. Потом је уследио  одличан шут Обрадовића и још боља одбрана Ристића. Партизан је појачао темпо и био све опаснији, али  се домаћин умешно брани. У 75. минуту изванредну  шансу имао је Обрадовић коју је  успео да промаши. Казна је стигла нешто касније, када је повратну лопту Пантелић спровео у мрежу иза Стојковића.

Много се више очекивало од дернбија у Нишу, међутим, поред велике борбености мало је било фудбалске лепоте.

И. Лазаревић

Раднички (Н) – Партизан 1:0 (0:0)

НИШ: Стадион ,,Чаир“, судија: Милановић (Ћуприја), стрелац: Пантелић у 79. минуту, жути картони: Гаврић (Раднички), а Марковић, Стојковић (Партизан).

РАДНИЧКИ: Ристић 6, Аксентијевић 6,5, Н. Стевановић 6,5, Марковић 6,5, Ћирковић 6, Ковачевић 6, Пантелић 7, Ђуричковић 6,5, Живковић 6 (Ђурић 6), Ђурановић 6 (Касалица 6), Гаврић 6,5 (Лазић).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Миљковић 6, С. Марковић 6,5, Бањак 6, Обрадовић 6,5, Зђелар 6 (Шћекић), Ф. Стевановић 6,5 (Холендер 6,5), Натхо 6 (Брежанчић), Асано 6, Лутовац 6,5 (Штулић 6), Бајбек 6 (Павловић 6).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести