Партизан је у кризи али то не сме да завара

У дербију 15. кола Супер лиге Србије, фудбалери Војводине у недељу гостују екипи Партизана у Београду.
Antic i Krivokapic/FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина

Помоћни тренер Војводине Радован Кривокапић искористио је прилику да још једном јавно честита капитену Николи Антићу на 100 одиграних утакмица за “стару даму”, с обзиром на то да је јубиларни меч у црвено-белом дресу одиграо у среду против Радника.

„Нашем капитену честитам на лепом јубилеју, а он можда није ни свестан тога шта је урадио за овај клуб. Ја сам дете Војводине и у њој сам провео много година, па опет нисам успео да одиграм 100 утакмица. После меча против Радника, било је славља у свлачионици, како због победе од 1:0, тако и због његовог јубилеја – каже Кривокапић.

Против Партизана, Војводина ће одиграти своју пету утакмицу за само две и по недеље.

„У овом тренутку, оно што је добро јесте то да утакмице иду јако брзо једна за другом и да нема много времена за славље, па већ за два дана играмо против најјачег противника од како је овај стручни штаб преузео тим. Иако многи причају да је Партизан у резултатској кризи и да не игра на нивоу клуба, нас то ни у ком случају не сме да завара, нити смемо да помислимо да можемо да се опустимо против таквог ривала, поготово због тога што ћемо играти на његовом терену. Међутим, такође имамо обавезу да ценимо себе и клуб у којем се налазимо, као и то да дамо све од себе и покушамо да остваримо један велики резултат. У Београд идемо без неке претеране еуфорије и са максималним опрезом, јер на то нас обавезује положај на табели. Поштујемо ривала и његову историју, али желимо да се прича о нама, а до то тог циља можемо доћи само са максималном одговорношћу – изјавио је Кривокапић.

За предстојећи дерби, Војводина неће моћи да рачуна на недавно оперисаног Александра Миркова (22), који је повређен већ дуже време, док се на лакше повреде жале Диамантис Хухумис (24) и Никола Срећковић (22). Сви остали играчи су спремни и у конкуренцији за састав.

Од капитена Војводине Николе Антића (24), навијачи Воше очекују да предводи саиграче у покушају да против Београђана остваре још један добар резултат.

„Пре свега, желео бих да се захвалим навијачима, саиграчима и члановима стручног штаба на честиткама за 100 одиграних утакмица у дресу Војводине. То је велика ствар и због тога сам изузетно поносан, јер није лако нигде одиграти 100 званичних утакмица, а поготово не у великом клубу као што је Војводина. Што се тиче меча против Партизана, везали смо три победе и у Београд нећемо ићи са белом заставом, већ да одиграмо једну добру утакмицу и да на добром терену покажемо шта умемо, па шта нам Бог да – рекао је Антић.

Дерби између Партизана и Војводине игра се на стадиону Партизана у Београду у недељу, са почетком у 19 часова, уз директан пренос на првом каналу телевизије Арена спорт.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести