Партизан освојио велики бод на гостовању у Генту: Пролеће у Европи практично обезбеђено

Ишли су фудбалери Партизана на победу у Генту која би им донела могућност да групну фазу Лиге конференција заврше на првом месту, односно пласирају се директно у осмину финала овог такмичења.
partizan
Фото: ФК Партизан

У томе нису успели, али су освојили велики бод који им је практично обезбедио ,,пролеће у Европи“. Црно-бели су опхрвани кадровским проблемима одиграли колико су могли, а то уопште није било лоше. Гол Урошевића ће се дуго памтити.

- Свака утакмица је специфична и тешка. Противник игра јако добро, играју брз и директан фудбал, стално траже пас у напред. Било је доста кретања у дубину, самим тим смо ми морали да трчимо у назад, па кад одузмемо лопту трансформација… На крају подела бодова, морамо бити задовољни. Идемо даље, имамо још две утакмице до краја групне фазе. Мало нам фали да презимимо у Европи, што је и циљ – рекао је један од најзапаженијих на терену Милош Јојић.

Са оценом свог колеге слаже се штопер Немања Милетић.

- Очекивали смо да ће бити тешка утакмица, пре свега зато што су они једна стварно добра и физички спремна екипа. Стварно не знам како су 12. у првенству. Утакмица је била тешка, мушки смо играли, несрећно примили гол. Можемо да будемо задовољни, момци су дали максимум и борили смо се до краја – рекао је дефанзивац црно-белих.

Иако је екипа први пут играла са три штопера у задњем реду, Милетић истиче да ни њему, а ни двојици његових саиграча, на тој позицији, ова формација није страна.

- Није страно мени, Вујкету и Санију, они су је играли у репрезентацијама. Мислим да смо добро одрадили посао, то ћемо да вежбамо, али можемо да будемо задовољни.

Упркос чињеници да на располагању нису била четири кључна играча, као и томе што тим са клупе није предводио шеф Александар Станојевић, црно- бели су показали да их не треба никада унапред отписати.

- Имамо 25 играча и ко год да игра, може да игра на високом нивоу. Били смо без 3-4 играча и било је тешко без њих, али сви који су играли, играли су добро. Можемо да будемо задовољни. У другој утакмици је било нерешено, боримо се и даље за прво место. Криво ми је што смо примили гол, могли смо да будемо први, али и не предајемо се! Има још шест бодова, може свашта да се деси.

Како Милетић истиче, његово претходно искуство играња у белгијској лиги значајно му је помогло за ову утакмицу, јер је знао шта може да очекује.

- Белгијска лига је физички јака, сви тимови су спремни. Очекивали смо да ће бити тешко. Не можемо много да будемо окренути овој утакмици, очекује нас дуел са Пролетером. Настављамо борбу за титулу – поручио је дефанзивац црно-белих.

Иако је публика већ навикла на његове маестралне одбране, Александар Поповић на гостовању у Белгији још једном је обрадовао навијаче својом добром партијом. У Генту смо видели нешто другачију утакмицу у односу на ону у Београду, а Партизан је успео да преброди и тешкоће због повреде четворице играча и искључења шефа стручног штаба Александра Станојевића.

- Ми смо изашли у другој формацији, нисмо играли до сада овако, само на припремама. Изашли смо храбро и показали да можемо и даље да се боримо за прво место. Све је у игри – рекао је сјајни чувар мреже.

Осврнуо се потом и на своју партију.

- Увек дајем све од себе. Остаје жал, цела екипа је добро играла одбрану, нису стварали много шанси, али довољна је била та једна ситуација. Лоше померање, или нешто што се десило, овакве екипе као Гент увек користе – поручио је Александар Поповић.

И. Лазаревић

Група Б

Гент – Партизан 1:1 (0:0)

Флора – Анортозис 2:2 (0:2)

Гент     4          3          1          0          5:1       10

Партизан        4          2          1          1          5:2       7

Флора 4          0          2          2          4:7       2

Анортозис      4          0          2          2          4:8       2

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести