ПАРТИЗАН ПОСЛЕ ПЕНАЛА ПОБЕДИО ВОЖДОВАЦ у четвртфиналу Купа Србије

Фудбалери Партизана пласирали су се у полуфинала Купа Србије, савладали су екипу Вождовца после доста мука и извођења пенала и то захваљујући голману Јовановићу, који је одбранио ударце Нешковића и Пиргића,а у регуларном времену зауставио је и ударц с беле тачке Флеминга.   
1
Фото: ФК Партизан

Дуго се играло између два шеснаестерца у првом делу сусрета, а онда је у последњих седам минута Партизан појачао ритам створио три шансе и повео. Прво је ударац Калулуа голман Гуџулић одбранио главом, потом је после корнера са доста среће Вождовац сачувао свој гол, а у последњим секундама првог полувремена , ипак затресла се мрежа “змајева”. Стојковић је лепо упослио Баждара, који је ушао у шеснаестерац и лако поред Гуџулића погодио мрежу.

И у наставку више од игре имали су фудбалери Партизана, али велику прилику д изјдначе имали су фудбавлери Вождовца. После једног дуела Флеминга и Николића у шеснаестерцу домаћих, фудбалер Партизана је несмотрено играо руком и после ВАР провере судија је показао на белу тачку. Одговорност  је преузео Флеминг и шутирао по земљи у десни доњи угао. Његову намеру је прочитао Јовановић, и без проблема зауставио не баш јак ударац.

А онда када су сви очекивали крај Вождовац је изјдначио, Пиргић је прецизним ударцем са 20 метара изненадио Јовановића.

Партизан – Вождовац 5:4 (1: 1, 1:0)
БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 500, судија: И. Стаменковић (Београд), стрелци: Баждар у 45. за Партизан, а Пиргић у 88. минуту за Вождовац. Стрелци с пенала: Јанковић, Захид, Николић, Антић за Партизан, а Ђурђевић, Петровић и Флемингс за Вождовац. Ударце Нешковића и Пиргића голман Јовановић је одбранио.  Жути картон: Лукић (Вождовац).  

ПАРТИЗАН: Јовановић 7, Стојковић 7, Филиповић 6, Марковић 6,5, Антић  6, Овусу 6,5(Шчекић), Кастиљо 6, Северина 6(Николић), Натхо 6,5 (Захид), Калулу 6 (Јанковић), Баждар 6,5 (Гох).

ВОЖДОВАЦ: Гуџулић 6, Лукић 6, Савић 5,5 Ђурђевић), Антонијевић 5,5, Матић 5,5 – Крпић 6, Павловић 5,5(Нешковић 6), Пиргић 5,5 , Вујановић 5,5, Вилка 5,5(Флеминг) – Теодоровић 6,6 (Петровић).

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести