Партизан прошао у треће коло Лиге конференција, следи дуел са Сочијем

Фудбалери Партизана пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу конференција пошто су и у реваншу савладали Дунајску Стреду.
partizan
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић
Црно-бели нису бриљари него су искористили индивидуални квалитет. Велике заслуге за пласман има и голман Поповић који зауставио једанаестерац који је Словацима могао донети изједначење. Било како било Београђани су заказали двомеч са руским Сочијем који ће бити знатно тежи него овај.
Како се и очекивало Словаци су кренули знатно офанзивније него у првом мечу и од старта на муке стављали одбрану Партизана. Домаћин је форсирао високи пресинг којим је покушао Београђане да натера на грешке. Исти стил применио је и наш представник па је виђена велика борба. Треба рећи да су Словаци били конкретнији, опаснији у нападу, оставили бољи утисак. Партизан није могао да се повеже, да креира иједан смисленији атак; био је јалов и без идеје. Прекид је био сегмент у ком су црно-бели претили па је Саничанин после једног имао шансу али је Једличка одбранио. После наредног – Партизан је повео. Бакон корнера Јојића Натхо је одиграо повратну до Пантића који је био неумољив. Од тада домаћи су кренули још жешће и у 26. минуту имали велику прилику. Зуберу је изашао сам испред Поповића, али је голман црно-белих  сјајно интервенисао. Шкрипало је у одбрани нашег тима, прелако су Словаци долазили до опасних ситуација. Ваљак није био ни сенка оног тима који је исток противника, пре само седам дана могао да испрати са пар голова у мрежи. Рикардо је ипак ушао у велику шансу, али је очајно реаговао и омогућио Једлички да одбрани.
У наставку Партизан је покушавао да буде конкретнији али је много грешака правио у предаји лопте, много ситуација у зачетку испуштао. Имао је среће наш тим што ни противник није био много учинковитији, ништа значајно није успео да уради. Тек код прекида домаћин је био нешто опаснији али је по правилу Поповић ту добро интервенисао. Утакмица је углавном пролазила у спором темпу, ниједна екипа није успевала да пробије бедем противника. Монотонију је прекинуо шут Шефера, који би сигурно завршио у голу да Вујачић није стао у блок. Исти играч након корнера је поново био опасан али на гол линији неко од црно-белих је интервенисао. Домаћин је био опасан и у 77. минуту када ја заслужио једанаестерац. Саничанин је фаулирао Таива и судија Биери је показао на белу тачку. Шут са креча, на срећу Београђана зауставио је Поповић. Словаци су за пропуштено сурово кажњени када је мало касније Рикардо постигао друго гол за црно-беле. Асисттирао му је Здјелар, после лепог продора по левој страни.
Потом су и домаћи пали и Партизан је мирно привео меч крају.                                                                                                        И. Лазаревић  

Дунајска Стреда – Партизан 0:2 (0:1)

ДУНАЈСКА СТРЕДА: стадион ,, Мол арена“, гледалаца: 6.200.  Судија: Биери (Швајцарска). Стрелци: Пантић у 9. и Рикардо у 80. минуту. Жути картони: Бескоровајни, Вера (Дунајска Стреда), а Вујачић, Пантић, Јојић (Партизан).
ДУНАЈСКА СТРЕДА: Једличка 6, Кружилак 6, Бескоровајни 6, Брунети 6, Вера 6, Нџаи 6, Шефер 6,5, Небила 6,5 (Балић 6,5), Циканикс 6,5, Зуберу 6,5 (Таиво 6,5), Дивковић 6,5.
ПАРТИЗАН: Поповић 7, Лутовац 6, Вујачић 6,5, Саничанин 6, Урошевић 6, Здјелар 6,5, Јојић 6,5 (Шћекић), Марковић 6,5 (Јовић), Натхо 6,5 (Холендер), Пантић 7 (Павловић),  Рикардо 7 (Миловановић).
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести