Партизан против Викторије жели победу без примљеног гола

Фудбалери Партизана спремни су за први меч шеснаестине финала Лиге Европе, у Београду, против Викторије Плзењ.
д
Фото: Youtube Printscreen

Црно-бели верују у свој квалитет и у оно што су радили у претходних месец дана. Црно - бели неће бити комплетни, повређени Зђелар неће бити у конкуренцији за тим, али зраче оптимизмом и самопоуздањем. Тренер Мирослав Ђукић истиче да је његова екипа врло озбиљна и да зна шта јој је чинити.

- Очекује нас велика утакмица, против озбиљног противника, представника познате школе фудбала. Неће нам бити лако, очекује нас тежак меч и за тако нешто смо се спремали. Нажалост, нисмо имали среће на припремама због повреда неких играча , па Зђелар неће наступити. Остали су сви у конкуренцији, верујем да могу изнети високе захтеве оваквог дуела – рекао је Ђукић.

Стратег црно-белих би био задовоан и нерешеним резултатом , без примљеног гола. - Свака победа без примљеног гола је добра, па и са 0:0 бих био задовољан. Ми ћемо, наравно, ићи на победу и код нас и у гостима.


Митровић: Моја најважнија утакмица

Стуб одбране  Милан Митровић једва чека да утакмица почне и верује да могу до велике победе. - Одиграо сам много утакмица, али ова је дефинитивно најважнија и надам се позитивном исходу. Знамо шта нам овај меч доноси и сигуран сам да ћемо бити на високом ниову. Желимо да победом започнемо нови такмичарски циклус. Играмо против сјајне екипе, чуваћу првог стрелца Чешке Михала Крменчика и колико ће ми бити тешко толико ће ми бити и изазов да се надмећем са таквим играчем – рекао је Митровић.


Остаје непознаница до почетка утакмице  да ли ће меч почети класичан шпиц Ожеговић, или везиста Ивановић, који је показао да може да игра и у нападу. - Не знам још, видећемо. То нека остане за свлачионицу.

Тренер је демантовао да је екипа Викторије посебно скаутирана, објаснивши да пре свега мисли на свој тим. - Основни скаутинг је урађен, наравно да смо се упознали са Чесима, али нас пре свега интересујемо ми сами.Хоћемо да усвојимо свој модел игре и само на томе радимо. Дакле, Партизан ће играти свој фудбал ко год да му је противник.

У табору Партизана се очекује да навијачи буду јединствени.  - Надам се да се ствари са последњег дербија више никада неће поновити. Очекујемо да ћемо свим снагама ићи ка заједничком циљу, а то је успех Партизана. Све друго би било катастрофално за играче у утакмици са одличним противником. Добро знамо како игра и свесни смо његовог квалитета. Чак смо и сличне ривале бирали на припремама. И ми смо добра екипа, имамо мирноћу и из тога идемо у овај двомеч.

Ђукић се осврнуо и на лоше временске прилике. - Хладно је, што је добро јер ће играчи морати више да трче како би се загрејали. То је уједно и нешто на чему инсиситирам тако да ми је мало и драго што ћемо играти у таквим условима - рекао је Ђукић.

Утакмица у Хумској почиње у 20.05 часова.

И. Лазаревић

Гости се радују доброј атмосфери

Дефанзивац Викторије из Плзења Лукаш Хејда и голман Алеш Хрушка истакли су да веома цене екипу Партизана и да се радују што ће искусити амбијент у Београду.

- Радујемо се утакмици и атмосфери на стадиону Партизана. Сви једва чекамо да играмо у таквим условима, пред одличним навијачима. Не можемо да се надигравамо са Партизаном, има брзе играче, посебно по боковима. Тражићемо гол, али нећемо да срљамо - рекао је Хејда.

Голман Алеш Хрушка нашег шампиона означио је као технички поткован и занимљив тим.  -  Спремни смо да се покажемо пред пуним стадионом. Знам да је било приче о могућем затварању стадиону, па ми је драго што се то није десило. Сви се радују атмосфери. Причао сам са Режеком из Теплица, они су играли против Партизана на припремема, доста тога ми је пренео – казо је  Хрушка..

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести