Партизан савладао Младост 2:1 и 15. пут освојио Куп Србије

Фудбалери Партизана по 15. пут освојили су пехар Купа Србије, пошто су у финалу савладали Лучанску Младост Црно-бели су успели да се издигну из проблема, престигну вођство Лучанаца и на крају славе.
kup srbije foto tanjug ilustracija
Фото: Фото: Танјуг, илустрација

Београђани су на крају утакмице добили пехар од потпредседника ФСС-а Ненада Бјековића и чек од 10 милиона динара. Занимљиво је да је ово први трофеј у 12 година дугој тренерској каријери стратега црно-белих Мирослава Ђукића.

Није било претеране динамике на самом мечу. Чини се да је важност утакмице спутала обе екипе. Играло се углавном опрезно, на сигурне пасове, без ризика. Младост је одлично стајала на терену, претила из контри и из једне такве стигла до гола. С десне стране центрирао је Богдан Милошевић, а Тумбасевић главом сместио лопту у мрежу. Партизан у уводу меча није имао никакву организацију у игри, изабраници Мирослава Ђукића нападали су стихијски, без имало крви у себи. Лучанци су то вешто користили. Опаснији су били момци Ненада Миловановића, поготово по десној страни, где су дејствовали Јовановић и Богдан Милошевић. А, онда прва озбиљнија претња црно-белих и - гол. Марко Јанковић је одлично шутирао из слободног ударца и сместио лопту у саме рашље за 1:1. Међутим, и даље је Јовановић по десној страни мучио фудбалере Партизана, па је виђено неколико опасних напада Младости. У 37. минуту после једног таквог Тумбасевић је добро шутирао, али је изблокиран. Партизан је покушао да наметне пресинг, да организује течне акције, али није било утрчавања у простор и све је то било јалово.


Минут ћутања за Трбојевића

Финална утакмица Купа за сезону 2017/18. почела је минутом ћутања у знак недавно преминулом легендарном скауту Партизана Душану Трбојевићу који је између осталих пронашао и асове какви су Стеван Јоветић и Адам Љајић. Навијачи црно-белих су га на вечни починак испратили снажним аплаузом.


У наставку су црно бели кренули ангажованије и одмах имали прилику преко Јевтовића чији је шут зауставио Росић. Међутим, ни Лучанци нису посустајали, па је тако Димић у 49. минуту могао до гола, али је лоше лопту захватио главом. Партизан је у наставку имао посед лопте, али играчи Младости су били врло ангажовани и сигурно отклањали опасност. Све до 62. минута када су лоше бранили прекид и примили гол. Корнер је изведен с леве стране, Јевтовић је главом лопту послао на другу стативу одакле је Зђелар неометан сместио у мрежу. Црно бели су се затим повукли и прилику тражили из контри. Шансу да реши победника имао је Ђерлек у 84. минуту, али је лоше шутирао.


Вујовић се опростио од пиштаљке

Арбитар финалне утакмице Мајо Вујовић из Новог Сада по завршетку меча опростио се од активног суђења зашто је плакету добио од ФСС-а, али и дрес са својим презименом од фудбалског клуба Партизан.


Када је Пејовић због црвеног картона морао да напусти игру у екипи Младости чинило се да је све готово, међутим Лучанци су у самом финишу имали изванредну прилику преко Трифуновића, али је овај промашио лопту. Остало је 2:1 за Партизан.

СУРДУЛИЦА: Стадион Радника, гледалаца 3.000, судија: Вујовић (Нови Сад). Стрелци: Тумбасевић у 21. за Младост, а Јанковић у 31. и Зђелар у 62. минуту за Партизан. Жути картони: Б. Милошевић, И. Милошевић, Пешић, Пејовић, Јовановић, Радивојевић (Младост). Црвени картон: Пејовић (Младост).

МЛАДОСТ:  Росић 6, Б. Милошевић 7, И. Милошевић 6, Шатара 6, Пешић 6, Пејовић 6, Павловић 6, Тумбасевић 7, Јовановић 6, Радивојевић 6 (Трифуновић 6), Димић 6 (Голубовић 6).

ПАРТИЗАН:  Стојковић 6, Вулићевић 6, Милетић 7, Марковић 6, Антонов 7, Јевтовић 7, Зђелар 7, Пантић 7, Јанковић 7 (Тошић), Ивановић 6 (Ђерлек), Тавамба 6.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести