Партизан се рутински пласирао у полуфинале Купа

Фудбалери Партизана сигурном игром пласирали су се у полуфинале Купа, пруживши још једну добру партију у последње време.
svetozar markovic, fk partizan
Фото: Светозар Марковић, фото: ФК Партизан

Црно-бели су са пола гаса савладали Јавор, оног тренутка када су кренули у озбиљне нападе све је било јасно. Бриљирао је везни ред, али и напад Београђана, али убедљиво најупечатљивији утисак оставио је млади Светозар Марковић, дете Партизана и момак који је показао да једнако добро може да игра на позицијама штопера и десног бека. Оба гола црно-белих била су његова креација и разумљиво је што је овај момак презадовољан својом партијом у Ивањици.

„После дебија све ја било лакше, добио сам похвале са свих страна, од тренера Ђукића и стекао неопходно самопоуздање. Знао сам да сам на добром путу и силно мотивисан ушао сам у меч против Јавора. Испоштовао сам све задатке које ми је стручни штаб дао, без имало страха заиграо и на позицији десног бека. Испало је одлично, остварио сам запажен учинак и идем даље у доказивање. Понављам, највеће заслуге за моју добру партију има тренер Ђукић који ми је на прави начин пришао у уверио ме да имам квалитет за први тим“, рекао је Марковић.

Млади фудбалер Партизана добио је незахвалну улогу да појача дефанзивну линију тима, која је ове сезоне најтања.

„Наша омладинска школа је једна од најбољих у Европи, и из ње играчи излазе спремни за највеће изазове. Доста тога сам научио у њој, али од велике важности је и рад са тренером Ђукићем. Он је био један од најбољих штопера, човек који је кротио и највеће светске звезде и зна шта да посаветује младог играча. Сваку његову сугестију сам прихватио без приговора и то се исплатило.“

И поред похвала млади Светозар Марковић је обема ногама на земљи.

„Не заваравам се ја да сам велика звезда и да сам бољи од Милетића и Вулићевића; једноставно, ову прилику сам искористио, али дуг пут је предамном у даљем доказивању. Имам поштовање према старијим колегама, и знам да су они још увек у предности. Тако и треба, а ја ако поновим још коју добру партију могу да маштам да ћу се усталити у првом тиму“, истакао је Марковић.

И. Лазаревић 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести