Илић донео Партизану четвртфинале Купа

Фудбалери Партизана пласирали су се у четвртфинале Купа Србије. Све се окренуло уласком у игру Саше Илића који је најзаслужнији за тријумф шампиона. Какво време таква и игра у првом полувремену. Изузетно тмурно и депресивно, како на терену тако и у атмосфери.
Ognjen Ozegovic/FK Partizan
Фото: ФК Партизан/Ожеговић

Партизан је у меч ушао са резервним тимом, али ни то није оправдање за очајно издање у првих 45 минута. Ништа браниоци трофеја нису приказали што би публику вратило на стадион, штавише најбољу шансу у првом делу игре имао је Рад, преко Маринковића, када је бивши играч шампиона погодио стативу.

Рад је имао своју рачуницу, да се пре свега одбрани, а онда из контранапада стигне до гола. У овом првом момци Слађана Николића су успели, за друго им је требало више среће.

Присталицама Партизана свака част и на том малом броју у којем су дошли, јер мало шта је обећавало да ће њихов тим у овој утакмици блистати. Зоран Тошић није успео да покрене своје саиграче, а грађевинари су уз мало умешности код последњег паса у два - три наврата могли до шанси. Партизан, у првом полувремену, са тимом који је тада имао на терену није могао на потез да учини нешто, што углавном чини у последње време.

Улазак у игру Илића и Тавамбе покренуо је шампиона па је у 49. минуту Ожеговић био у великој шанси, али је шутирао поред гола. Видно растрчанији су били црно-бели па је то почињало да личи на нешто. Ожеговић је био у још једној шанси, у 55. минуту, али је слабо захватио лопту, и она је била лак плен голмана Дејановића. Али, онда се инцијатива Партизану исплатила.

Тошић је лопту са висине пеналтика, послао прецизно у мрежу гостију, а свему је претходио центаршут Антонова. У 68. минуту севнула је контра домаћина, Ожеговић је проиграо Тошића којем није било тешко да се поново упише у стрелце.

У другом полувремену просто је пленио својом игром Саша Илић, сјајан преглед, дриблинзи, пасови подсетили су зашто је овај играч и даље међу највећим зналцима у нашој земљи. У 80. минуту – мајсторија Јанковића. Крилни везиста црно-белих је имао соло продор, лобовао истрчалог Дејановића и повисио на 3:0.

И. Лазаревић     

Партизан - Рад 3:0 (0-0)    

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 1.000. Судија: Пипер (Чачак). Стрелци: Тошић у 62. и 68. и Јанковић у 80. минуту.

ПАРТИЗАН: Јовичић 6, Милетић 6, Митровић 6, Остојић 6, Антонов 6, Евертон 6, Радин 7, Тошић 8, Ђуричковић 6 (Илић 8), Соломон 6 (Тавамба 6), Ожеговић 7 (Јанковић 7).

РАД: Дејановић 6, Волков 6, Гузина 6, Младеновић 6, Танасијевић 6 (Ризнић), Мијаиловић 6 (Парађина 6), Шипчић 6, Вицо 6, Зоњић 6, Маринковић 7 (Љубинковић), Лукић 6.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести