Партизан тражи први "скалп" Војводине, Звезда у Крушевцу

БЕОГРАД: После 154. дербија и тријумфа Партизана на стадиону Црвене звезде (3:1) предстојећег викенда наставља се борба за шампионску титулу између вечитих ривала утакмицама 2. кола плеј-офа Суперлиге.
Superliga Srbije
Фото: Dnevnik.rs

Црвена звезда, лидер првенства због боље позиције пре поделе бодова у односу на Партизан, гостује екипи Напретка у Крушевцу, месту где је често знала да се саплете.

У последњих пет мечева под Багдалом само два пута је Звезда славила, али исто тако није доживела ни пораз у том периоду.

Сада реми сигурно није опција за изабранике Миодрага Божовића, након што су уздрмани после ударца у дербију и што се предност од шест бодова за само неколико дана спустила на нулу.

Са друге стране моментум је на страни Партизана, чак 28 утакмица не зна за пораз, а за наставак серије имаће ривала који му не лежи - Војводину.

Новосађани су једини тим ове сезоне који Партизан није победио у два меча, у Хумској је било 1:3, а на Карађорђу без голова, што ће бити додатан мотив за црно-беле.

Плеј-аут доноси дозу неизвесности, Нови Пазар мора да ухвати последњи воз за опстанак на свом терену против Рада у мечу традиционално високог ризика, Металац у директном дуелу игра са Бачком, Радник тражи бодове против безбрижног Спартака, а Борац против Чукаричког.

Распоред утакмица 32. кола Суперлиге:

Плеј-оф, субота: Партизан - Војводина (17 сати), Напредак - Црвена звезда (19). Недеља: Јавор - Младост (17), Раднички Ниш - Вождовац (19).

Табела: Црвена звезда 40 бодова, Партизан 40, Војводина 33, Младост 27, Напредак 26, Вождовац 23, Раднички Ниш 22, Јавор 22.

Плеј-аут, субота: Борац - Чукарички (17), Нови Пазар - Рад (17), Радник - Спартак (17). Недеља: Металац - Бачка (17).

Табела: Спартак 22 бода, Чукарички 20, Рад 18, Бачка 17, Радник 16, Металац 14, Борац 12, Нови Пазар 10.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести