Партизан у потрази за десним беком: Бојат међу првотимцима

Фудбалери Партизана припремају се за наредну сезону, а оно што је приоритет је да се нађе десни бек који би на тој позицији растеретио Немању Милетића.
fk partizan
Фото: FK Partizan

Није тајна да црно-бели желе Николу Боранијашевића, члана швајцарског друголигаша Лозане, али би на њега морали да чекају до 31. јула, када се сезона тамо заврши. Због тога је тренер Саво Милошевић на пробу ставио младог Драгана Бојата, одликаша омладинске школе, који је у млађим категоријама показао завидан квалитет.

- Позив да се придружим Партизану добио сам 2012. године на турниру у Београду, после чега сам у омладинској школи прошао све категорије. Одмалена ми је жеља да се прикључим првом тиму и то ми се сада остварило. Надам се да ћу оправдати поверење – рекао је Бојат.

Млади играч је веома захвалан тренеру Каљевићу.

- Каљевић ме је научио доста о фудбалу и помогао ми да се снађем у великом клубу. Такође и животне лекције које ми је дао су ми много помогле.

Бојат има своје узоре.

- Што се Партизана тиче, то је Немања Милетић, а од интернационалних звезда Дани Алвеш и Марсело. Њих обожавам да гледам. Као младом играчу жеља ми је да заслужим место у првом тиму и освојим титулу. Уз то и да постигнем гол у вечитом дербију – напоменуо је Драган Бојат. Дакле, Партизан има на располагању играча који би могао бити алтернатива на десном беку. Та позиција код црно-белих је танка јер су Лука Цуцин и Периша Пешукић остали на позајмицама у Инђији, односно подгоричкој Будућности. Наравно, чека се Никола Боранијашевић, али питање је шта ће од тога бити јер ће Лозана готово сигурно изборити пласман у прву швајцарску лигу, при чему би се тешко одрекла једног од својих најбољих играча.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести