Павлићевић донео сва три бода

Будућност - Кабел 0:1 (0:0)
fudbal
Фото: pixabay.com

Сигуран бод у руци Будућност је прокоцкала у надоканди времена, после грешке капитена Лучића. По свему виђеном, ипак, нерешен исход био би најреалнији, ако се у обзир узме однос снага две екипе на терену.

Домаћин је имао теренску иницијативу, лопта је углавном била на половини гостију из Новог Сада, али је та иницијатива протицала без правих шанси. Гости су, када би дошли у фазу напада, били нешто конкретнији и опаснији. Први покушај ударца у оквир гола, Кабел је извео у 20. минуту, када је ударац с дистанце Павлићевића, Катић сигурно зауставио. Узвратио је домаћин четири минута касније, Добријевић је одличним пасом проиграо Стефана Илића, уследио је ударац из прве, али поред гола.

Наставак је донео равноправну игру, поново је претио Илић после убацивања у казнени простор, али је замало закаснио. Узвратили су гости по десној страни, међутим мрежа Будућности затресла се са спољашње стране. Најближи вођству Кабел је био у 86. минуту после прекида с леве стране, када је одлично гађао Караћ у ближи угао Катићевог гола, али је голман домаћег тима још једном добро интервенисао.

До поготка и победе, Новосађани су стигли у надокнади времена. Грешку Лучића на средини терена искористили су ученици тренера Васиљевића и казнили је поготком. Уследила је брза контра по левом боку, лопта је с ивице казненог простора пребачена на десну страну, а усамљени Павлићевић је ударцем у контраугао савладао немоћног Катића.

ДОБАНОВЦИ: Стадион Будућности, судија: Илић (Крагујевац).  Стрелац: Павлићевић у 90+1 минуту. Жути картони: Ђорђевић, Емерум (Будућност), а Видаков (Кабел).

БУДУЋНОСТ: Катић 7, Лучић 5,5, Добријевић 6, Илић 6,5 (од 82. Тасић -), Смиљанић 7, Ђорђевић 7, Вуковић 6 (од 46. Емерум 6), Луковић 7, Јањић 7, Анђелковић 6, Иванчевић 6.

КАБЕЛ: Кнежевић 7, Јеличић 6,5 (од 72. Србијанац -), Петрић 7, Новаковић 6 (од 60. Месаревић -, од 84. Лучић -), Петровић 7, Видаков 6, Кочовић 7, Караћ 7, Којичић 7, Бечелић 6, Павлићевић 7,5.

        З. Зиројевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести