Пешић и Кулибали за важан тријумф црвено-белих

Колубара – Црвена звезда 0:2 (0:1)
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

У утакмици 17. Кола Суперлиге фудбалери Црвене звезде савладали су Колубару и направили праву увертиру за меч са Монаком, у четвртак.

Екипа Милоша Милојевића је стрпљиво нападала, давила противника, знајући да је квалитетнији ривал. Није било исхитрености из које би се можда створила прилика за домаће. Близу поготку био је Бен кад је са петнаестак метара шутирао преко гола. Колубара је мало потом имала контру али је Милојевић, несхватљиво, уместо да проигра слободног саиграча са дистанце шутирао и био врло непрецизан. Јесу црвено-бели боље почели али су се Лазаревчани временом добро поставили и отупили Звездину оштрицу.

Колубара је биола и опаснија па је Кадрић имао прилику али није је искористио. Мало потом Мијатовић је проиграо Иванића а овај из изгледне ситуације пропустио да доведе Звезду у вођство. Црвено-бели су могли до поготка и у 41. минуту али се нису снашли у шеснаестерцу домаћина и прилика је пропала. Али, у самом финишу после сјајног проигравања Мијатовића Пешић ја дао го за – 0:1.

Почетком наставка црвено-бели су повећали вођство. Бен је прошао по левој страни, на петерцу пронашао Кулибалија који је затресао мрежу. Црвена звезда је наставила са доминацијом и рутински контролисала дешавања на терену. Ипак, Колубара је имала прилику преко Вукушића коју је у последњем тренутку осујетио Кулибали. Нападач домаћих имао је шансу и мало касније али га је у одсудоном тренутку изблокирао Кангва.

Остало је – 0:2.

И. Лазаревић

ЛАЗАРЕВАЦ: стадион Колубаре, гледалаца: 1.000. Судија: Живковић (Ниш). Стрелци: Пешић у 45. и Кулибали у 48. минуту. Жути картони: Вукушић (Колубара) а Мијаиловић (Црвена звезда).

КОЛУБАРА: Станивуковић 6, Јанковић 6 (Андрић 6), Бакић 6, Аземовић 6, Кочовић 6, Садиковић 6,5 (Вукушић 6,5), Лончар 6, Ђокић 6,5 (Ђуричковић 6), Милојевић 6 (Радосављевић), Илић 6, Кадрић 6,5 (Вулин).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 6,5 (Богдановић 6), Ераковић 6 (Лековић 6), Драговић 6, Родић 6 (Азаров 6), Мијаиловић 6,5, Кангва 6,5, Бен 7, Иванић 6,5 (Мустафа), Мијатовић 7,5, Пешић 7 (Кулибали 7).

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести