Петица Воше против Мачве у Шапцу

У утакмици лишене такмичарског значаја, тренер Шапчана Алфред Јерманиш шансу је пружио веома младој постави, у којој се нашло чак седам бонус играча, а стратег Војводине Ненад Лалатовић определио се за искуснији тим од оног који је наступио у дуелу с Радничким, очигледно желећећи да се врати на треће место.
macva vosa 1
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Већ у 1. минуту Новосађани су имали лепу прилику да поведу, али је Гемовић за делић секуде закасниио и голман Самуровић је успешно интервенисао. Два минута касније Човић је уместо гола погодио пречку. Међутим, само нешто касније, после ударца из угла, лопта је стигла до Немање Човића, који је топовски ударцем затресао мрежу и довео црвено-беле у вођство.

Одговорили су домаћи у 8. минуту преко Панића, а пар десетина секунди касније Огњен Мијаиловић одлично је шутирао, међутим, лопта је погодила стативу Симићевог гола. Играло се обострано отворено и без калкулација, па су се смењивале лепе акције. У 14. минуту Мркаић је упутио идеалан центаршут, а расположени Човић је повисио на 2:0. У 17. минуту млади голман Мачве Самуровић лоше је проценио лет лопте, изван шесанестерца ухватио ју је рукама, па му је судија Срећковић, у духу правила игре, показао црвени картон. Из слободног ударца, са 16 метара, Аранђел Стојковић погодио је стативу. Ређале су се акције и прилике гопстију, а млади и бројчано слабији Шапчани покушавали су да колико-толико одоле притиску. У 33. минуту, ипак, било је 3:0, Вукадиновић је био асистент, а мрежу иза леђа голмана Перића, некадашњег играча Војводине, затресао је капитен Дејан Зукић. У 44. минуту досуђена је најстрожа казна за домаћина, а сигурани реализатор био је капитен Адамовић.

Иако су имали играча мање, Шапчани су у наставку заиграли нешто ангажованије, док су гости мало „одузели гас“ и чекали евентуалну грешку одбране ривала. У 55. минуту добро је главом покушао Мркаић, али је Перић био на месту и избацио лопту у корнер, на другој страни одлично је шутирао Адамовић и замало био непрецизан. Допустили су црвено-бели Мачви да „продише“, домаћин је чешће бивао на половини Воше, али до прилике није успевао да стигне. Стицао се утисак да екипа из Новог Сада одрађује посао и није претерано запињала да постигне још неки гол. Међутим, у 71. минуту одлично је прошао Зукић, добро шутирао, али је Перић још једном био на висини задатка.

Најлепши тренутак на утакмици догодио се у 73. минуту када је Зукић фантатстично проиграо Вељка Симића, а овај из непосредне близине повисио резултат на 4:1. Стајао је тај резултат на семафору само минут-два, јер је у 75. минуту Момчило Мркаић повисио на 5:1. У 85. минуту сјајно је пред голом Воше скочио Ортиз и смањио резултат на 5:2, а на другој страни Мркаић је још једном затресао пречку Перићевог гола.

А. Предојевић

МачваВојводина 2:5 (1:3)

ШАБАЦ: Стадион Мачве, судија: Срећковић (Крагујевац). Стрелци: Адамовић (из пенала) у 44. и Ортиз у 85. за Мачву, а Човић у 6. и 14, Зукић 32, В. Симић у 73, Мркаић у 75. минуту за Војводину. Жути картони: Адамовић, Кочар (Мачва), Ковачевић, Зукић (Војводина). Црвени картон: Самуровић (Мачва) у 17. минуту.

МАЧВА: Самуровић 5, Трипковић 5 (Обровац 5,5), Суботић 5, Михајловић – (Перић 6,5), В. Панић 5,5 (Ортиз 6), М. Мијаиловић 5,5, Ћирковић 5 (Тримановић 5,5), Кочар 5, Адамовић 6, О. Мијаиловић 5 (Кнежевић 5,5), Сладојевић 5.

ВОЈВОДИНА: Н. Симић 7,5, Стојковић 8, Максимовић 8, Ковачевић 7,5, Ђорђевић 7,5, Топић 7,5 (Милетић 7,5), Зукић 8, Вукадиновић 8 (Кабић 7,5), Гемовић 7,5 (Новевски 7,5), Човић 8,5 (В. Симић 7,5), Мркаић 7,5.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести