Петковић: Меч против Србије највећи у каријери

ПОДГОРИЦА: Утакмица против Србије биће нам највећа у досадашњој каријери, изјавио је голман репрезентације Црне Горе Данијел Петковић.
danijel petkovic, fscg
Фото: Danijel Petković, foto: Fudbalski savez Crne Gore

Чувар мреже француског друголигаша Лоријена признаје да је екипа Младена Крстајића на папиру бољи ривал, али је уверен да Црна Гора може да му парира у Подгорици.

"Србија је играла на Свјетском првенству и због тога има самопоуздања, а онда се мучила са Литванијом и Румунијом. Сигуран сам да ћемо моћи да играмо против њих, нарочито код куће, као што смо радили са свим ривалима досад. Кад бисмо гледали њихове и наше клубове, сигурно су јачи и моћнији. Али на терену је 11 на 11 и све ће се видети", рекао је Петковић, а преноси локални портал ЦДМ.

Петковић верује да је предстојећи дуел две селекције, као и гостовање Литванији, вероватно преломни тренутак у четвртој групи Лиге нација.

"За нас млађе је можда Данска била велика утакмица, али је сада меч са Србијом сигурно највећа. После ових утакмица табела ће се искрасталисати и биће прекретница за даљи ток Лиге нација. Искључиво ову утакмицу гледам као такмичарску која значи пуно целом тиму".

Он је додао да очекује велику подршку навијача са трибина против Србије.

"Нека навијачи буду 12. играч, као што су до сада били. Видим да је за њих ово велики спектакл. Очекујем да навијање буде можда и најбоље досад и да добијемо праву подршку са трибина", закључио је Петковић.

Утакмица између Црне Горе и Србије игра се у четвртак од 20.45.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести