Пикси: Србија мора да има оригинал фудбалски пасош

БЕОГРАД: У репрезентацији сви дају максимум и прате оне идеје које ја сматрам да су добре и које доносе идентитет једне репрезентације, тај пасош који мора да буде оригинал, никако копија", рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси у изјави за ТВ Танјуг после пласмана на Мундијал у Катару.
dragan stojkovic piksi FSS
Фото: ФСС

"Пласман на Светско првенство је заједнички успех, не видим да сам ја ту специјално важан, важни су играчи и идеја коју смо имали од почетка квалификација. Момци су радили на прави начин, слушали су моје савете. Тај оптимизам и веру да морамо да успемо пренео сам на играче и успео сам да их убедим да су најбољи. Постоје и неке традиције. Ми смо савладали Португал 1984. године у Лисабону, ја сам постигао треци гол, а 37 година касније поново смо савладали домаћина. Ипак, традиције нису толико важне, важно је да репрезентацију водим исправно и да успем да урадим нешто добро за ову земљу".

Селектор Стојковић похвалио је капитена репрезентације Душана Тадића.

"Он је капитен нашег тима, неко ко се понаша одлично на терену и ван њега. Нјегова техника је перфектна, његова фудбалска интелигенција плени. Тадић има сјајну каријеру, утицај на репрезентацију је велики, али он то никада није злоупотребио".

Стојковић истиче да је веома важно да су односи у националном тиму одлични.

"Генерално, успели смо у селекцији да направимо једну хомогену, здраву дружину, здрав тим и оно што сам рекао о Тадићу, односи се и на остале репрезентативце. Када српска репрезентација игра, људи морају да уживају, да им буде лепо. Србија мора да игра леп фудбал, који се заснива на техници. Сигруно нисте видели клавијатуристу како иде у теретану", закључио је Стојковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести