ПИЖОН РЕКАО СВОЈЕ Звезду је напустила срећа због претходних сезона

БЕОГРАД: Четврта легенда Црвене звезде Владимир Петровић Пижон изјавио је данас да је клуб резултатски подбацио у Лиги шампиона ове сезоне, али и истакао да је "црвено-беле" срећа напустила због неких претходних сезона кад су побеђивали уз слабије игре.
s
Фото: Youtube printscreen/ Sport Light

Црвена звезда је синоћ поражена у Берну 2:0 од Јанг Бојса у петом колу групе Г Лиге шампиона.

"Црвено-бели" су последњи на табели са само једним бодом и изгубили су све шансе да се пласирају у Лигу Европе. Манчестер сити је први са 15 бодова, док је Лајпциг други са девет. Ова два клуба ће играти у осмини финала ЛШ. Јанг Бојс је трећи на табели са четири бода и играће на пролеће у Лиги Европе.

"Резултатски смо подбацили и нисмо смели себи да дозволимо да од шест бодова у двомечу са Јанг Бојсом освојимо само један. То јесте неуспех и то треба признати, али ми смо синоћ против Јанг Бојса одиграли можда и најбољу европску утакмицу у гостима гледајући последњих седам година. Кад у Лиги шампиона у гостима створите оволико шанси, морате да освојите три бода. Негде нас је и срећа напустила због неких претходних сезона кад смо побеђивали уз слабије игре", истакао је Петровић за Танјуг.

Некадашњи тренер и играчка легенда Црвене звезде истиче да је игра у Лиги шампиона била боља него у претходним учешћима шампиона Србије у елитном такмичењу.

"Звезда је у свих пет утакмица у Лиги шампиона играла добар фудбал и није бивала инфериорна у односу на ривале, што је озбиљан искорак када се погледају претходне сезоне. Јесмо тада освајали и четири и три бода у Лиги шампиона, али смо реално у свим осталим мечевима били 'врећа за пуњење' без снаге да се супротставимо. По први пут Звезда игра равноправно у Лиги шампиона", додао је Петровић.

Он је посебно анализирао меч у Берну и рекао да је тренер Црвене звезде Барак Бахар синоћ добро и припремио и водио утакмицу.

"Промашили смо седам стопостотних прилика и по свим параметрима били бољи ривал. Нисмо заслужили пораз, али то је фудбал. Оно што посебно храбри је то да је Звезда на терену синоћ имала пет клинаца, у важној утакмици Лиге шампиона. Ту су Лучић, Стаменић и Ђига који су 2002. годиште, а затим и још млађи, Недељковић и Мијатовић који су рођени 2005. године. Звезда је ове сезоне подмладила тим као никад до сад", истакао је Петровић.

На крају је рекао да екипа има огроман потенцијал, али да је потребно стрпљење звездашке јавности. "Уз Букарија, Хванга, Глазера и остале, Звезда никад није имала овакву тржишну вредност играча. Дошао је нови тренер и много нових играча, тако да је потребно стрпљење које звездашка јавност нажалост не дозвољава. Синоћ је у односу на квалификације прошлог августа, играло само четири играча. То су Иванић, Драговић, Родић и Букари уз седморицу нових. Али, Звезда има будућност. Све је ово велико искуство. Сад се окрећемо домаћем првенству где је приоритет освајање седме узастопне шампионске титуле и припреме за нову сезону у Лиги шампиона", закључио је Петровић.

БОНУС ВИДЕО

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести