Победа фудбалера Србије у Бахреину, повратак Влаховића

Бахреин – Србија 1:5 (1:1)
е
Фото: ФСС

У јединој провери пред Мундијал у Катару који почиње за два дана фудбалска репрезентација Србије је готово с пола снаге до врха напунила мрежу селекције Катара. Разлика у класи је била очигледна, али радујеигра „орлова“ , који су лако долазили у прилику, „сакривали“ лопту и поналазили лудина решења. Предњачио је наш капитен Душан Тадић, који је опостигао и два поготка, а у наставку меча њему се придружио и „рековаласцент“ Душан Влахович, који поред постигнутог поготка учествовао је и у готово свим акцијама када су постизани голови.   

 Утакмица је почела у лаганом ритму. Без дуела, а после првог прекршаја  „орлови“ су повели. После једног ваздушног дуелу у којем је „дебљи крај“ извукао Гудељ судија Калид Алтураис је досудио слободан ударац у корист нашег тима. Лопти је пришао капитен Тадић и с двадесетак метара погодио горњи игао у којем је стајао  времешни голман домаћих Џафар. Само неколико минута касније домаћи фудбалери су изједначили. Стефан Митровић је у шеснаестерцу закачио Мадана,а судија је можда и олако показао на белу тачку. С линије пенал Јусуф је био сигуран, послао је лопту у десни угао, а Вању у леви. Био је то једини ударац према голу Србије у првом полувремену. Примљен погодак није пуно променио у приступу игре наше репрезентације и даље су Тадић и другови имали лопту више у својим ногама, и лагану инцијативу, међутим, прилика баш и није било. Вреди поменути ударац Гудеља искоса из слободног ударца, који је голман Џафар лако одбио, и добар продор Младеновића, после којег је Јовић уимао сјајну прилику, али је центарфор Фиорентине са осам метара у паду тукао поред десне стативе.

У полувремену Србије Драган Стојковић је у ватру убацио Влаховића и Лазовића, а нешто офанзивнија варијанта нашег тима врло брзо је резултирала са два поготка. У оба учествовали су Влаховић и Тадић. Прво је фудбалер Јувантуса Влаховић, проиграо Тадића, који је лако избацио све играче Бахреина и онда са петнаестак метара погодио мрежу, а већ у следећем нападу наш капитен се реванширао фудбалеру Јувентуса. Петом је створио прилику Влаховићу, који је десном слабијом ногом са осам метара погодио мрежу поред голмана Бахреина. Десетак минута касније Влаховић је могао до новог поготка, после проигравања Лазовића са десетак метара погодио спољни део стативе.

Фото: ФСС

У последњих двадесетак минута играло се без обавеза, па су домаћи фудбалери успели како – тако да успоставе  равнотежу, па су успели да створе и једну прилику, али је Халал пребацио гол. С друге стране и Младеновић је могао до гола, али је изборио само корнер, а после ударца с угла Јовић је погодио пречку. А у самом финишу меча постигли смо и четврти погодак, Младеновић је с леве стране заврнуо лопту,а Ђуричић је у паду са седам метара лако савладао голмана Бахреина. Два минута касније и Јовић се уписао у листу стрелаца, инцијатор акције је био расположени Влаховић,а Јовић је само лагано поред Џафара убацио лопту у мрежу.

МУХАРАК: СтадионМухамед Ал Калифа”, гледалаца око 10.000, судија: Калид Алтураис (Саудијска Арабија), стрелци: Јусуф у 15. (из пенала) за Бахреин,а Тадић у 8. и 49. Влаховић у 51.  Ђуричић у 87. иИ Јовић у 89. минуту за Србију.

БАХРЕИН Џафар 6 – Хасан 6, Алхајам 5,5 (Ал Шаман), Иса 6 (Халал)– Саид 6, Мадан 6,5(Хумајдан), Алмалуд 6, Харам 5,5, Алшаик 6 – Мархун 5,5, Јусуф 6(Ал Астрад).

СРБИЈАВ. Милинковић-Савић – Миленковић 6,5(Ераковић ), С. Митровић 6(Лазовић 7), Павловић 6,5– Живковић 6(Влаховић 7), Гудељ 6,5, Илић 6(Максимовић), С. Милинковић-Савић 6,5 (Грујић 6,5), Младеновић 6,5 – Тадић 7,5(Ђуричић), Јовић 6.  

 Г. Ковач   

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести