Победа против Колубаре потврдила би успех Војводине у дербију

Колико је важан освојени бод у дербију са Црвеном звездом, толико је и тимски дух Војводининог састава допринео расположењу навијача новосадског клуба на старту пролећног дела првенства.
е
Фото: фК Војводина

За многе је састав Војводине у Београду био изненађење, за већину знак да тренер Милан Раставац има фонд играча којима верује и у чије се вредности узда, без обзира ко је стартер, а ко ће шансу да дочека на клупи.

- Тимски смо положили значајан испит, а то је поуздан знак да смо на правом путу – цени један од носилаца игре Вељко Симић. - Имали смо довољно времена да се упознамо, шест недеља смо заједно били на припремама. Самим тим смо и уигранији, што се и видело против Звезде на Маракани. Сада је потребно да избегнемо било какво стање еуфорије, после добро одиграног дербија. Првенство је дуго, морамо да наставимо да се подижемо, из утакмице у утакмицу.

Симић је у претходној сезони изнео најтежи терет у настојањима да клуб сачува статус становника горњег дома на суперлигашкој табели. Навијачи су му узвратили гласовима у анкети за најбољег играча сезоне. Тренер Раставац је пронашао формулу којом је у новој сезони равномерном расподелом задатака квалитете појединаца уградио у тимски дух колектива.

-Свакако да је за колектив боље када имамо више могућности да са више страна угрозимо противника – сматра Симић. -  Имамо одличне играче, поготово у нападу. Имамо озбиљне индивидуалце и сваки од њих представља претњу по противнички гол. У том смислу и ја сам растерећенији, нема императива у игри, свако од нас може да у датом тренутку искочи и то је та снага нове Војводине. Очекујемо да ћемо ту снагу тек да покажемо у другом делу сезоне.

Свако је у дербију имао своје интервале за престиж. Звезда је боље отворила меч, Војводина је повела, у другом делу тражила начин за гол више. Премотавајући филм, није лако доћи до одговора на питање ко је бод освојио, а ко је два изгубио.

-Ничег нема за чим бих жалио у дербију – искрено ће наш саговорник. -  Тешко је, стварно је тешко узети бод на Маракани, сви знамо квалитете Црвене звезде. Имали су и они своје шансе, могао је резултат да оде у оба правца тако да, када се подвуче црта на крају, овако је и најпоштеније. Ми смо били дисциплиновани иза лопте, али смо истовремено користили неке ситуације да се приближимо голу. Можда смо у неким ситуацијама могли и боље да реагујемо, да ефикасније завршимо акције, али на крају заиста мислим да је нерешено најпоштеније.

У суботу на Карађорђу гостоваће Колубара. У међусобним сусретима обе екипе имају по једну победу, уз два нерешена резултата и гол-разлику 4:4. Јесенас у Лазаревцу, после резултатских преокрета, постигнута су по два гола, а стрелац водећег за Војводину био је и Симић.

-Статистика каже да је Колубара незгодна екипа. Да је није лако победити, посебно на њиховом терену, уверили смо се у пракси. Међутим, овога пута ми смо домаћини, сагласни смо да смо и фраворити у том сусрету. Поштујемо сваког противника, поштујемо Колубару, знам да неће бити лако, али исто тако знам да ћемо на сваки резултат, осим наше победе, гледати као на неуспех – оптимистички је нови изазов, у суботу на Карађорђу, најавио један од најзапаженијих играча Војводине минулих година Вељкло Симић.

Тороман још три године у Војводини

Талентовани голман Немања Тороман потписао је нови трогодишњи уговор са матичним клубом ФК Војводина. Рођен је у Новом Саду пре 22 године, а у Војводининој школи „Илија Пантелић“ прошао је све селекције. У међувремену је, као позајмљени играч, бранио гол бачкопаланачке Бачке и Кабела. У сениорској екипи Војводине дебитовао је са непуних 20 година против Бачке на Карађорђу. Уговор је потписао до 31. маја 2023. године.

Л.Бакмаз

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести