Победа против Младости визира Воши пасош за Европу

Пред фудбалерима Војводине у суботу је једна од најважнијих утакмица у сезони, дочекују директног ривала за освајаwе трећег места на табели, тиме обезбеђиваwе и визе за квалификације за Лигу Европе, екипу Младости из Лучана.
vojvodina, Dnevnik/Jelena Grlić
Фото: Дневник/Јелена Грлић

Гости су у такмичарској сезони, која се ближи завршетку, до сада два пута савладали црвено-беле (2:0 у Лучанима и 1:0 на “Карађорђу”), па ће тим тренера Радослава Батака имати прилику да им се реваншира и покаже да је квалитетнији од ривала.

- Имао сам прилику да гледам Младост у Новом Саду и да се уверим да је реч о екипи која је фокусирана на јаку игру у одбрани. Тада, чак и у тренуцима када су водили са 1:0 и имали играча више на терену после искqучеwа Маслаћа, Лучанци нису одступили од те идеје. Били су дисциплиновани и тактички су добро играли, а не сумwам да ће и сада с истом намером ући у сусрет. На нама је да учинимо све што је до нас, да испоштујемо оно што се будемо договорили и да покушамо да освојимо сва три бода. Утакмица је обострано веома важна, Војводина поседује квалитет да у wој победи и веома је битно то да покажемо тактичку зрелост, као и у утакмицама с Партизаном и Црвеном звездом. У том случају бићемо веома близу оствареwу циqа – рекао је Батак.


Очекивани састав Војводине

Пошто неће моћи да рачуна на услуге Јованчића и Антића, тренер Радослав Батак могао би да изведе следећу поставу за мегдан с екипом Младости: Роцков - Лакићевић, Маслаћ, Планић, Пушкарић - Вукасовић, С. Бабић, Палочевић, Мелег - Трујић, Малбашић.

Утакмицу суди Бојан Николић из Крагујевца.


Новосађани ће наступити без двојице првотимаца, док ће се Дарко Пушкарић, како шеф струке црвено -белих очекује, наћи у стартној постави.

- По оном што сам видео на тренинзима, Пушкарић се опоравио од повреде и на wега ћу моћи да рачунам. Нажалост, за тим неће конкурисати Душан Јованчић, који ће одрађивати суспензију због жутих картона, као ни Никола Антић, који је зарадио утакмицу неиграwа због искqучеwа у дуелу с Црвеном звездом. Сви остали играчи биће ми на располагаwу и верујем да ћу моћи да саставим тим који ће бити кадар да победом и учврсти позицију која Војводини гарантује излазак у Европу.


Традиција уз Новосађане

До сада су фудбалери Војводине и Младости одиграли 22 званичне утакмице, а традиција је на страни црвено-белих из Новог Сада. Остварили су 16 победа, три утакмице завршене су нерешеним исходом, а у три наврата читав плен освајали су играчи из Лучана.


Од битних услова за оствариваwе зацртаног циqа, односно прве победе у сезони над тимом Младости, тренер Новосађана је нагласио:

- Показали смо зрелост као екипа у претходним утакмицама и једино нам је важно да овога пута побоqшамо реализацију. Радили смо на овом сегменту игре и очекујем да напредујемо на том плану. Као и увек, биће нам важна подршка с трибина и очекујем да ће гледаоци у великом броју доћи на трибине стадиона “Карађорђе” и стати уз тим - додао је Радослав Батак.

Улазнице за дуел Војводина - Младост продаваће се у суботу по цени од 300 динара (Запад) и 200 динара (Исток), док ће карте за Север бити бесплатне и моћи ће да се подигну у просторијама навијачке групе “Фирма”, смештеним на северној трибини новосадског стадиона. Почетак утакмице заказан је за 19 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести