Победа Спартака у Сурдулици, Нови Пазар бољи од Металца

СУРДУЛИЦА/НОВИПАЗАР: Фудбалери Спартака савладали су Радник у Сурдулици 2:1 у утакмици седмог кола Суперлиге Србије.
fudbal
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

Истовремено, Нови Пазар је био бољи од Металца 2:0.

Резултати и стрелци: Радник - Спартак 1:2 (Миловановић 78. пенал - Хрстић 37, Срећковић 60), Нови Пазар - Металац 2:0 (Аганспахић 79, Киковић 88). Петак: ТСЦ - Младост 2:1 (Томановић 27, Стојиљковић 39 - Јовановић 60).

Недеља: Напредак - Војводина (16 сати), Чукарички - Црвена звезда (18.55), Партизан - Раднички Ниш (21.00).

Понедељак: Пролетер - Раднички Крагујевац (17.55), Вождовац - Колубара (20.00).

Радник – Спартак Жк 1:2 (0:1)

СУРДУЛИЦА: стадион Радника, гледалаца: 1.000. Судија: Радаковић. Стрелци: Миловановић (из пенала) у 78. За Раднник, а Хрстић у 37. и Срећковић у 60. минуту за Спартак Жк. Жути картон: Марчић (Спартак ЖК). Црвени картон: Јездимировић (Спартак Жк). 

РАДНИК: Ранђеловић 6, Јокић 6 (Радмановац 6), Симоновић 6, Богдановски 6, Лукић 6 (Димитров 6,5), Миловановић 7, Суботић 6,5, Медић 6 (Јањић 6,5), Бибер 6, Стојановић 6 (Хоџић), Спасић 6,5.

СПАРТАК: Дубљанић 6, Богићевић 6,5, Иванчевић 6,5, Ђурасовић 6 (Богдановић), Срећковић 7, Милошевић 6, Тодоровски 6 (Дунђерски 6), Јездимировић 6,5, Хрстић 7 (Фуртула 6), Туфегџић 6 (Видаковић), Марчић 6,5 (Шћепановић). 

У 7. колу Линг лонг супрлиге Србије фудбалери Спартака Жк победили су Радник, у Сурдулици, заслужено јер су били бољи ривал. Добар део другог полувремена играли су са играчем мање али су успели да освоје сва три бода.
Обе екипе су покушале да се наметну на почетку, али чврст блок противника нису могли да пробију. Било је темпа на стадиону Радника, играло се отворено и очекивало да буде голова. Спартак је био нешто бољи, више је комбиновао, био конкретнији. Прилика, међутим, није било. Чинило се да је и једној и другој екипи фалио завршни пас; стизало се до шеснаестерца, али ништа више од тога. Прву праву прилику имали су домаћи, али је шут Суботића завршио поред гола. Казна за промашај стигла је у 37. минуту. Хрстић је одлично реаговао на центаршут Јездимировића и главом сместио лопту у мрежу. Домаћи су покушали брзо да изједанче али је шут Спасића зауставио Дубљанић.

Радник је у наставак ушао много офанзивније покушавајући да што пре изједначи. Имао је неких полуприлика али ништа озбиљније. Спартак је на другој страни био учинковитији и у 60. минуту повео са 2:0. Срећковић је сјајно шутирао са 18 метара и савладао Ранђеловић. Исти играч и мало касније је био опасан: овог пута без резултата. Све дилеме ,,голубови“ су могли решити у 72. минуту али нису постигли гол. Одмах затим брз напад Радника, Јездимировић је као задњи играч одбране оборио Димитрова и заслужио директан црвени картон. У 77. минуту – једанаестерац за домаће. Сумњив фаул био је над Миловановићем али арбитар Радаковић је био неумољив. Исти играч био је прецизан са беле тачке за 1:2.
Радник је до краја покушавао бар до изједанчења али није успео.   

И. Лазаревић    

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести