Победа ТСЦ-а против Штурма на крају припрема у Турској

БЕЛЕК: Фудбалери ТСЦ-а савладали су Штурм у генералној проби пред наставак Суперлиге Србије и остварили прву победу у четвртој утакмици на припремама у Турској.
s
Фото: Ifet Đakovac ponovo na nivou/FK Partizan

За разлику од уводна три сусрета и ремија у Анталији, у којима је ТСЦ био бољи ривал, у овом дуелу игру је испратио и резултат против, на папиру бар, дупло моћнијег ривала. Упркос томе што је Штурм дошао до изједначења у другом полувремену, уследио је експресни одговор Бачкотополчана, који су преко Раткова и Јовановића сломили отпор супарника и забележили тријумф.

Није прво полувреме било претерано садржајно, поготово када је реч о нападима аустријске екипе, за шта може да буде заслужна одлична дефанзива трећепласираног тима на табели Суперлиге Србије. Иако није стварао шансе као на траци, ТСЦ је у првом делу показао велику разноврсност.

Било је ту и напада из позиционе игре, претили су и из транзиције, а највише из пресинга, што је потпис тренера Жарка Лазетића. Да влада свим тим параметрима његова екипа почела је да показује у 14. минуту. Тада је Ђаковац попут брзог воза истрчао контру, био у прилици да проигра Вукића за гол шансу, али завршни пас није био довољно квалитетан. Није се дуго чекало да ТСЦ, који је диктирао темпо на старту, дође до вођства. Притисак на везни ред Штурма извршио је, сада већ по правилу, Радин, одузео лопту и ту ситуацију претворио у погодак у 22. минуту, шутем по земљи у даљи угао Оконква.

До краја полувремена имала је екипа из Бачке Тополе још једну озбиљну шансу, када је Стојковић пробио по левом боку и пронашао Јовановића на другој стативи, који је за мало био непрецизан. Штурм за читавих 45 минута није успео да запрети ни на који начин ривалу, па се у наставку сусрета очекивала реакција на то.

Тако је и било. Прво је у 53. минуту Ајети погодио пречку, да би два минута касније Саркарија из слободног ударца донео својој екипи поравнање. Иако су Аустријанци били у налету после тога, екипа ТСЦ-а брзо је неутралисала такву ситуацију на терену. Ђаковац је поново сјајно истрчао контру, центрирао ка Стојковићу, који је шутирао у Оконква, да би на одбијену лопту налетео Ратков и у 58. минуту спровео је у мрежу.

После периода у којем није било већих узбуђења, исти играч је изнудио прекршај на ивици шеснаестерца. Лопти је пришао Стојковић, погодио пречку, а на правом месту је био Јовановић и опет из одбитка дуплирао предност Бачкотополчана у 76. минуту. До краја није било већих узбуђења, па је Лазетићева екипа остварила врло битну победу, која је потврда успешно одрађених припрема, као и најава онога што чека ривале ТСЦ-а у наставку шампионата.

Бачкотополчани су тиме завршили боравак на припремама у Турској, а у првој утакмици пролећног дела Суперлиге Србије гостују Новом Пазару, 5. фебруара.

Вук-Милош Петровић

ТСЦ – Штурм 3:1 (1:0)

БЕЛЕК: Стадион “Емирхан сајд”, гледалаца: 100, главни судија: Махмути (Турска). Стрелци: Радин у 22, Ратков у 58. и Јовановић у 76. минуту за ТСЦ, а Сакарија у 55. за Штурм.

ТСЦ: Илић, Ћаушић, Антонић (Милосавић), Цветиновић (Секе), Стојковић, Радин (Рашид), Кувељић (Томановић), Јовановић (Чолић), Ђаковац, Ратков, Вукић (Крпић).

ШТУРМ: Оконкво, Станковић, Витрих, Ајети, Китешвили, Саркарија, Тешеира, Инголиш, Шнег, Љубић, Афенгрубер.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести