Победом над Младости из Лучана ТСЦ избио на друго место

ТСЦ – Младост (Л) 2:1 (2:0)
lopta
Фото: pixabay.com

Сигурном игром фудбалери ТСЦ-а савладали су Младост из Лучана и избили на друго место суперлигашке табеле. Екипа Жарка Лазетића је била много боља и заслужено славила.

Желећи да искористе прилику  која им се указала и устоличе се на другој позицији суперлигашке табеле фудбалери ТСЦ-а су од првог минута кренули агресивно, нападачки. Таква игра дала је резултат већ у 15. минуту. Цветковић је са ивице казненог простора, резантним ударцем по земљи, затресао мрежу гостију из Лучана. Овај гол као да је пробудио играче Младости. Кренули су амбициозније ка голу домаћих.

Плод такве игре је и велика прилика која се указала Станисављевићу: нашао се очи у очи са чуваром мреже ТСЦ-а- и шутирао право у њега. Казна је уследила у 37. минуту. На изузетно добар пас Раткова Јовановић је закуцао лопту под пречку гостујућег тма. У 40. минуту већ је могло да буде 3:0. Јовановић је изашао сам пред Савића који је добро интервенисао. Од другог поготка на терену је практично постојао само један тим- ТСЦ.  Али, до краја полувремена, до промене резултата није дошло.

Наставак је почео у нешто лаганијем ритму, где је домаћин стрпљиво извлачио противника а онда чекао прилику за опасан напад. Младост је покушала да се наметне али су изабраници Жарка Лазетића били добро организовани и нису им дали да се размахну. Сјајно је деловао ТСЦ у трансформацији, у свега неколико додира долазили су из позиције одбране у напад и угрожавали голмана гостију.

После једне такве акције Ратков је могао да реши питање победника али је његов ударац зауставио Савић. Под ,,баражном ватром“ је био чувар мреже гостију али је некако остао несавладан. Када се то најмање очекивало Младост је дошла у прилику да унесе драматику. Вељко Илић је скривио једанаестерац над Мирићем и судија Стаменковић био је неумољив. Томић је био неумољив са беле тачке за 2:1.

Нешто више гости, ипак, нису урадили.

И. Лазаревић  

БАЧКА ТОПОЛА: стадион ,,ТСЦ арена“, гледалаца: 1.000. Судија: Стаменковић (Београд). Стрелци: Цветковић у 15. и Јовановић у 37. за ТСЦ а Томић (из пенала) у 88. минуту за Младост. Жути картони: Ђаковац (ТСЦ) а Милошевић (Младост).

ТСЦ: В. Илић 6, Антонић 6,5, Цветковић 7, Л. Илић 7 (Кувељић), Јовановић 7, Крстић 6,5 (Цветиновић), Петровић 6,5, Радин 6,5 (Милосављевић), Ратков 7 (Вукић), Стојић 6,5, Ђаковац 6,5.

МЛАДОСТ: Савић 6,5, Адамовић 6 (Марчић), Баха 6 (Маричић 6), Ћирковић 6, Јојић 6 (Силађи 6), Максимовић 6, Милошевић 6, Мирић 6,5, Станисављевић 6,5 (Томић 6,5), Варјачић 6, Жунић 6.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести