Почеле зимске припреме фудбалера Војводине у СЦ Вујадин Бошков

Кратко је трајао зимски распуст за фудбалере Војводине, пошто већ данас актуелни освајач Купа Србије почиње с припремама за пролећну полусезону.
д
Фото: Ј. Грлић

У њој је пред тимом шефа стручног штаба Ненада Лалатовића и његхових сарадника пуно изазова, јер, барем према најавама из табора црвено-белих, желе да покушају да одбране епитет најбољег тима у најмасовнијем такмичењу, али и да добију битку с Партизаном за друго место на табели. Тренутно су капитен Никола Дринчић и његови саиграчи трећепласирани на табели Суперлиге, с два бода заостатка у односу на црно-беле, али и са седам бодова вишка у односу на најближег пратиоца, екипу Чукаричког. Што се првенства тиче, Воша пред собом има циљ да се поново пласира на европску сцену, тако да ће обавезама које су пред њом, моћи да одговори само максимално спремна екипа.


С Бачком 13. јануара

Пре поласка у Турску, црвено-бели ће вежбати у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ у Ветернику, где имају оптималне услове за тренинге. У склопу првог дела рада, за 13. јануар уговорена је и тренинг утакмица с екипом ОФК Бачке из Бачке Паланке, после чега ће се Новосађани  преселити на обале турског дела Средоземног мора, где ће боравити у старој бази, хотелу „Сусеси“ и форму брусити на одлично припремљеним и квалитетним теренима комплекса тог хотела.


- Данас у 12 сати имаћемо састанак с играчима, практично прозивку, а одмах потом, уследиће и први тренинг, којим ће бити означен почетак зимских припрема – рекао је Драгомир Вукићевић, секретар стручног штаба  Војводине. – У ходу ћемо радити обавезне лекарске прегледе, наравно у договору с нашим доктором Владимиром Чолаковићем, а већ 14. јануара следи нам одлазак у Турску, где ће екипа у дело спровести ударни део рада. У Белеку ћемо да боравимо до 29. јануара, план нам је да тамо одиграмо шест контролних утакмица с јаким ривалима, али још увек не знамо с ким ћемо све да одмеримо снаге. У сваком случају, то ће бити договорено у најкраћем року и ускоро ћемо имати комплетну информацију у томе с ким ћемо се све сусрести.

Како смо сазнали, у Турску ће путовати између 26 и 28 фудбалера, с тим да ће сениорској екипи бити придодати и поједини играчи из млађих селекција. Списак путника зависиће и од дешавања у зимском прелазном року, прецизније од тога да ли ће неко од првотимаца да напусти редове „старе даме“, односно да у њу стигне. Како је  председник клуба Драгољуб Самарyић, у Војводини не желе да гомилају фудбалере, па ће евнтуалне новајлије да буду ангажоване тек уколико неко из актуелног играчког кадра напусти редове старијег новосадског суперлигаша.


Др Чолаковић: За сада, без тестирања на корону

Пошто су фудбалери Војводине слободне дане искористили за одмор, односно боравили су на разним странама Србије, али и у иностранству, занимало нас је да ли ће одмах на почетку да уследи обавезно тестирање играча на Ковид-19.

-За сада не постоје изричити захтеви да се играчи тестирају на корона вирус, тако да их, највероватније, на почетку припрема нећемо радити – објаснио је др Владимир Чолаковић, човек задужен за здравље црвено-белих. -  Наравно, уколико нам за улазак у Турску ти тестови буду неопходни, благовремено ћемо реаговати. Управо из тог разлога, момци ће на обавезне  лекарске прегледе ићи распоређени у мање групе и они ће потрајати неколико дана.


Очекује се, такође, да у року дан или два буде обављена и промоција новог спортског директора клуба, а одавно је у јавности познато да се Новосађани договарају с Миланом Косановићем (50) да преузме ту функцију. Косановић је некадашњи тренер млађих категорија Војводине и човек који је „избацио“ читаву плејаду сјајних фудбалера, а био је сарадник селектора Вељка Пуановића у омладинској репрезентацији Србије која је 2015. постала првак света на Новом Зелнду, а потом радио као асистент Владана Милојевића у Црвеној звезди и Ал Ахлију. 

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести