Почео 37. меморијал „Стеван Нештицки“: Војводина брани пехар

У Новом Саду је данас почео традиционални 37. међународни меморијални пионирски турнир „Стеван Нештицки“ у спомен на истакнутог играча Војводине и репрезентације Југославије који је у саобраћајној несрећи трагично изгубио живот.
Otvoren Memorijal Stevan Nesticki/F. Bakic
Фото: Са прошлогодишњег отварања, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Ове године после дужег времена учествоваће осам екипа из шест различитих земаља.

Утакмице по групама играће се на стадиону „Карађорђе“ и у ФЦ „Вујадин Бошков“.У групи А која ће утакмице играти на „Карађорђу“ су: Словачко(Чешка), Осијек (Хрватска), Банатул, Темишвар(Румунија)  и  Пилкарска (Пољска). Групу Б чине: Војводина, Маћида Зелвија (Јапан),  Лондон иглс (Енглеска), Корона, Брашов (Румунија).

- Огромно је задовољство свих чланова клуба и Омладинске школе „Илија Пантелић“ што 37. пут организујемо меморијал у част и сећање на нашег легендарног играча.кажу да се успешност нечега мери дужином трајања,а меморијал показује колико је успешан  не само у оквирима Србије  него и ван граница наше државе - истакао је председник омладинске школе „Илија Пантелић“ Душко Грујић и најавио квалитетне утакмице у којима ће уживати поклоници фудбала. Титулу брани екипа Војводине, која је и ове године  је једна од фаворита турнира.

. Свечано отварање турнира је данас у 16 сати у ФЦ „Вујадин Бошков“.

Програм  

Данас  

Група А (Карађорђе)

Словачко – Пилкарска        (8.30)

Осијек – Банатул                (9.30)

Пилкарска – Осијек             (17)

Банатул – Словачцко          (18)

Група Б (ФЦ „Вујадин Бошков”)

Војводина – Корона            (8.30)

Лондон иглс - Маћида         (9.30)

Корона – Маћида                (17)

Лондон иглс - Војводина.    (18)

Сутра су на програму утакмице трећег кола у обе групе, а мечеви се играју  у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, а у недељу се играју мечеви за пласман од 8 до 12 сати.   

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести