Почиње градња Градског стадиона у Зајечару

ЗАЈЕЧАР: У Зајечару почиње градња Градског стадиона, а полагању камена темељца присуствује председник Србије Александар Вучић.
vucic
Фото: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Тај стадион биће кућа фудбала за Зајечар, али и за целу источну Србију.

Стадион у Зајечару један је од шест нових у Србији, који ће бити изграђени уз Национални стадион у Београду.

Биће капацитета 8.000 места, мултифункционалан и изграђен по најсавременијим стандардима Европске фудбалске уније (УЕФА).

Нови стадиони, иначe, биће изграђени и у Суботици, Лозници, Краљеву, Лесковцу и Врању. Такође, потпуно реконструисани биће стадиони "Чаир" у Нишу, "Чика Дача" у Крагујевцу и "Карађорђе" у Новом Саду, капацитета 20.000 гледалаца. То значи да ће Србија у блиској будућности имати 10 најсавременијих стадиона.

Вучић: За мање од две године у Зајечару први потпуно покривен стадион

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће за мање од две године Зајечар добити најлепши градски стадион и да ће тај "стадион лепотица" бити први потпуно покривен стадион за фудбал у Србији.

Вучић је положио камен темељац за изградњу Градског стадиона у Зајечару заједно са министром спорта Вањом Удовичићем и градоначелником Бошком Ничићем.

Председник је подсетио да је изградња Арене била развојни пројекат за тај део Беогада и да ће се исто десити и са Зајечаром, пошто ће се око стадиона на Краљевици градити хотели и други садржаји.

"Зајечарски стадион је најлепши пројекат, чудесно делује, и за мање од две године, тачније, за годину и 11 месеци извођач треба да заврси посао", нагласио је Вучић.

Председник је истакао да ће на том стадиону играти и фудбалска репрезентација Србије, као и Партизан и Црвена Звезда.

Вучић је казао да ће у развој Зајечара у наредном периоду бити уложено укупно 73 милиона евра, као и да ће се улагати у целу источну Србију.

Ничић: Стадион за нашу децу и економски развој

Нови стадион "Краљевица" у Зајецару бице на понос генерација које долазе и то за њих и правимо, рекао је данас градонацелник Бошко Ничић.

"Овај велелепни објекат, храм фудбала градимо за нашу децу, наше спортисте и тек ће се видети колики је економски значај оваквих инвестиција", рекао је Ничић приликом полагања камена темељца за стадион, чија инвестиција износи 28,5 милиона евра.

Ничић је рекао да се локална власт у последње три и по године труди да град подигне из једног стања које није било добро.

"И мислим да смо успели, али то заиста, најискреније, никако не бисмо могли без подршке, пре свега председника и Владе Србије, као и велког разумевања Канцеларије за јавна улагања", рекао је Ничић, који је положио камент темељац са председником Александром Вучићем и министром спорта Вањом Удовичићем.

Како је навео, у школу "Љубица Радосављевиц Нада" уложено је 1,5 милиона евра, у школу "Хајдук Вељко" и халу 2,5 милиона, само ове године смо добили 400 милиона динара да вратимо неке претходне дугове и још 200 милиона да запоцнемо инфраструктуру у индустријској зони.

"Овај стадион је највеца инвестиција у овом делу Србије. Када видите пројекат, као да је овде у Краљевицу слетео свемирски брод. Прелепо изгледа, посебно ноћу. И сви који су прицали да це наудити Парк шуми Краљевуца лажу народ, једно дрво није посецено. Овај хиподром је био запуштена ливада, где се једном годишње одржавао и крос РТС-а", истакао је Ничић.

Градонацелник Зајечара додао је и да ће изградња новог стадиона отворити простор да се оствари још један сан.

"Да садашњи стадион Тимока претворимо у Атлетски стадион. Да развијамо краљицу спортова, али фудбал највише јер са садашња цетири помоцна терена имацемо још три и надам се да це до тада наш Тимок, за две године колико се стадион гради, ући у Суперлигу Србије", поручио је Ничић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести