Почиње нова сезона у Суперлиги Србије

Данас почиње нова сезона у Суперлиги Србије у фудбалу. Такмичење ће бројати 16 тимова, као и пре две сезоне, и важиће иста правила.
Vojvodina-Partizan 07_FBakic
Фото: Дуел Војводине и Партизана, фото: Дневник (Ф. Бакић)

А то значи да ће се после 30. кола Лига поделити на два дела и играће се за титулу и за опстанак. Испашће  две наслабије екипе, а тимови на позицијама 13. и 14. ће играти бараж за опстанак против трећепласираног и четвртопласиране екипе Прве лиге Србије. Коригована је и одлука о ограничењу броја странаца у протоколу. Клубови ће и даље на терену моћи да имају највише четири страна фудбалера, али у протоколу за утакмицу тај број биће неограничен. Ово ће највише погодовати Црвеној звезди и Партизану. Промењено је и правило бонус играча, сада је обавезан један играч млађи од 21 године од почетка до краја сусрета. Такође уводи се и ВАР технологија, али већ на почетку има доста проблема, па ће поједини клубови своје мечеве играти у “кући фудбала” у Старој Пазови.

Као и ранијих сезона први кандидати за титулу су Црвена звезда и Партизан, који су у летем прелазном року ојачали своје редове. Међу кандидатима за највиши пласман спомињу се  још Војводина, Чукарички, Спартак и ТСЦ, а чини се да ће сви остали да се боре за опстанак.

Новост у односу на прошлу сезону је што ће на трибинама бити дозвољено присуство публике услед смиривања ситуације са корона вирусом, али и ту постоје правила. Заједница Суперлиге послала је тако допис клубовима са упутствима о превентивним мерама против корона вируса, па је тако једна од тачки и то да је на отвореном простору дозвољено присуство највише 50 одсто од окупног капацитета објекта.

Фото: Dnevnik.rs

Дакле, стадиони неће бити пуни, а ни до сада их није било превише,  а гледаоци ће бити у обавези да носе и заштитне маске и држе дистанцу од најмање једног метра. Зато је предложено обележавање сваког другог седишта.

Домаћин меча дужан је да истакне обавештење на улазу о максималном броју гледалаца, док ће редардска служба давати усмена упутства гледаоцима. Првенствена трка почиње данас,а расоред је направљен тако да се већина сусрета директно преноси на каналима Арена спорта.  У првом делу сезоне играће се чак 20 кола, а  у наставку просталих седам и плеј аут и плеј оф, а бодови остају.

Г. К. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести