Пол Погба оптужио брата за изнуду и уцену

ТОРИНО: Фудбалер Јувентуса, француски репрезентативац Пол Погба, пријавио је француској и италијанској полицији да је био жртва покушаја изнуде од 13 милиона долара, у коју је наводно умешан његов старији брат Матија, преносе италијански и француски медији.
Pol Pogba/Fonet
Фото: FoNet

Погба је у недељу осудио "претње и покушај изнуде", у изјави коју су потписали играчеви адвокати и његов агент. Он је реаговао пошто је у суботу на друштвеним мрежама емитован снимак на којем његов старији брат Матијас Погба (32) обећава "велика открића" о Полу Погби.

Саопштење су потписали мајка Матијаса и Пола, Јео Мориба, која је уједно и адвокат играча Јувентуса, као и агент Рафаела Пимента.

"Франс инфо" наводи данас да је Погба пријавио полицији да су га недавно у Паризу заробили пријатељи из детињства и да су од њега тражили 13 милиона долара. Он је истражитељима рекао да су пре овог инцидента исти људи покушавали да га застраше, чак и у Јувентусовом тренинг центру, када је међу осумњиценима Пол препознао и свог брата Матију.

Француски медији подсећају да је Погба крајем марта посетио породицу у градићу Лањи сур Марну, а двојица наоружаних момака су од фудбалера тражила велику суму новца, јер су га наводно дискретно штитили у последњих 13 година.

Фудбалер Јувентуса је рекао полицији да је био у контакту са пријатељима из детињства и да никада није одбијао да им понуди финансијску помоћ. Признао је да је из куће избацио једног пријатеља пошто је сазнао да је са његове картице украо 200.000 долара.

Везни фудбалер Јувентуса је рекао надлежнима да су уцењивачи покушали да изврше додатни притисак на њега ширењем лажних порука, укључујући и то да је од врача из круга своје породице затражио да баци чини на фудбалера ПСЖ-а Килијана Мбапеа.

Ноћас се на друштвеним мрежама још једном огласио Матија Погба.

"Мој млађи брат коначно почиње да показује право лице. Пошто је он тај који је почео да прича, да лаже полицију и изнео информације на светлост дана, не можете мене да кривите. Пол, желео си да ме ућуткаш и пошаљеш у затвор. Сада је истина, моја верзија приче заиста се догодила и за разлику од вас, имам довољно доказа да потврдим своје речи и твоје лажи. Не ради се о новцу, умало сам умро због тебе, оставио си ме у рупи и сада желиш да изиграваш невинашце", написао је Матија Погба на друштвеним мрежама.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести