Полицајац са Максимира: Бед Блу Бојси хтели да убију Пиксија

БЕОГРАД: Навијачи загребачког Динама "Бед Блу Бојси" имали су план да на прекинутој утакмици 13. маја 1990. године против Црвене звезде убију Драгана Стојковића Пиксија, изјавио је Рефик Ахметовић, полицајац кога је ударио Звонимир Бобан.
dragan stojkovic piksi
Фото: Youtube Printscreen

Како преноси Јутарњи лист, Ахметовић је рекао да је то чуо од навијача који су ушли на терен на Бобанов позив.

"Кад смо мало стегли БББ-овце који су са севера утрчали на терен и питали их шта их је натерало на дивљање, чули смо следеће: "Имали смо договор да убијемо Пиксија!”. Сви су говорили исто, како су добили наредбу да убију Драгана Стојковића. Како је брзо дошло до промене власти, промениле су се и полицијске управе, па нико није инсистирао на томе да се открије наређење о Пиксијевој ликвидацији", изјавио је Ахметовић.

Такође, додао је да је учинио све да не употреби своја овлашћења, а да јесте, могао је да пуца у Бобана јер је имао напуњен пиштољ, а капитен Динама је напао службено лице.

"Колеге су ми говориле да пуцам, али нисам хтео, све је било режирано. Сигуран сам да би било мртвих да се утакмица наставила", изјавио је Ахметовић, који је данас пензионер и живи у Илијашу, поред Сарајева.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести