Полуфинале ЛШ: Салах декласирао Рому у Ливерпулу

Ливерпул је на свом стадиону победио Рому са 5:2 (2:0) у првом мечу полуфинала Лиге шампиона.
liverpul roma, Fonet
Фото: FoNet

У енглеској екипи је бриљирао египатски интернационалац Мохамед Салах, који је уз два постигнута гола имао и две асистенције. Ливерпул је у једном тренутку водио с невероватних 5:0, али су у финишу, након изласка Салаха из игре, пали у игри, што је Рома искористила да у гостима постигне два гола и тако себи да какву-такву наду пред реванш у Риму.

Египћанин је већ у првом полувремену дао своја два гола Роми и то је био резултат с којим се отишло на одмор. У другом полувремену Салах се поново показао и као несебични асистент, омогућивши да голове за Ливерпул постигну и Сади Мане и Роберт Фирмино. Овај други је двадесетак минута пре краја постигао и свој други гол за потпуно неочекиваних 5:0, након чега су сви на стадиону помислили да је све готово.

Фото: FoNet

Међутим, десетак минута пре краја Един Џеко користи сјајну асистенцију Наинголана, бежи Ловрену и успева да превари Алисона за 5:1. Свега пет минута касније Рома постиже и други гол из пенала, након што је Милнер играо руком у казненом простору. ударац је извео Дијего Пероти и био прецизан.

Фото: FoNet

Крајњи резултат 5:0 за Ливерпул, али реванш се игра у Риму, истом стадиону где је Рома у четвртфиналу ЛШ победила Барселону са 3:0, након што је претходно у Барселони изгубила са 4:1 и тако прошла даље.

Може ли Рома два пута заредом поновити овакав подвиг?

Е. Д.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести