Полуфиналним утакмицама наставља се 56. Дневников турнир

После мале паузе због заузетости сале у Спенсу, у четвртак се полуфиналним утакмицама, у конкуренцији пионира, кадета и сениора, наставља 56. традиционални „Дневников“ турнир у малом фудбалу.
dnevnikov turnir, D. Ivanić
Фото: Д. Иванић

Досадашњи део такмичења протекао је у занимљивим надметањима, али и изненађењима. Код сениора у конкуренцији су остали: Макс бет, који брани пехар, Аутогалант из Ветерника, Бровел виљушкари из Бачке Паланке и ОЖ Ловренац из Младенова.

Овакав епилог мало ко је очекивало јер су пре почетка такмичења  Лампоне, Пет пријатеља, Хрубик Волво, па и Кафе Панда важили за велике фаворите. Међутим, добрим играма  у први план избили су тимови који до сада нису имали запажену улогу на нашем турниру. То се пре свега односи на  екипу Бровел виљушкари, који су недавно тријуфовали  на турниру у Бачкој Паланци и у чијим редовима блистају чланови суперлигаша Бачке Сашо Ковачевић,  Мирослав Бјелош и Петар Танасић, али и остали дају пун добринос добрим играма.

-  Имали смо доста среће у четвртфиналу у мечу са Лампонеом – искрен је играч Бровел виљушкара Мирослав Бјелош.-Ривали су у игри промашили два казнена ударца, а и приликом  пенал рулета нису били присебни. Надамо се да ће нас срећа и даље паратити и да ћемо славити и у окршају са ОЖ Ловренац.  Добро се познајемо, неколицина играча из њихове екипе у минулој сезони играли су за нас. У сваком слуачају, биће то занимљив и неизвестан окршај.

Очекује нас тешка утакмица, али се надам да ћемо поново стићи до финала. Аутогалант има сјајан тим, неколико искусних играча, али сматрам да у меч улазимо као фаворити (Милан Чичић)

Најбољи у редовима ОЖ Ловренца у досадашњим мечевима био је голман Рашо Лугоња, који је бранио феноменално и сигурно је најзаслуженији што  су Младеновљани стигли до полуфинала. Међутим, био би грех не споменуте искусне Владимира Пуђу, Милана Козомару, Марка Трифуновића,  Марка Вићентијевића ...

-  Већ смо премашили план – каже капитен тима Рашо Лугоња. - Заиста нисмо очкивали да стигнемо до полуфинала. Играо сам на десетак „Дневникових“ турнира“, али увек нас је пратио малер, сада се изгледа све поклопило у нашу корист. Знамо да су Бровел виљушакри фаворити, али ћемо  учинити све да победимо. Биће то жеток окршај.

У другом полуфиналу састаће се Макс бет и Аутогалант из Ветерника. „Кладионичари“ су у досадашњем делу турнира са лакоћом пребродили све препреке. Блистао је Милан Чичић, који је минуле године  понео епитет најбољег играча турнира. И сада се игра Макс бет врти око Чичића, међутим, мора се рећи да велики доринос игри дају и Небојша Десница, Данијел Дујковић, Горан Недић и остали.


Полуфинале

16.00: пионири:Ресторан Наша Тврђава – Фортуна бамбино

16.35: пионири:Фасада - Кафе Дача

17.10: кадети: Кафана Крањац – МГМ Пламен инсталације

17.45: кадети:: НПР Пантић – Мађионичари

18.20: сениори: ОЖ Ловренац – Бровел виљушкари

18.55: сениори: Аутогалант – Макс бет

Финале 20. јануара

14.30: финале, млађи пионири

15.05: Меч за треће место, пионири

15.40: финале, пионири

16.15: меч за треће место, кадети

16.50: финале, кадети

17.25: меч за треће место, сениори

18.00: финале, сениори


- Очекује нас тешка утакмица, али се надам да ћемо поново стићи до финала – каже најбољи играч Макс бета Милан Чичић. – Аутогалант има сјајан тим, неколико искусних играча, али сматрам да у меч улазимо као фаворити.

Екипу Аутогаланта предводи некадашњи суперлигашки фудбалер Стојан  Пилиповић, а ту су још неколико играча који годинама играју на нашем тутрниру.  - Одиграли смо добро у четвртфиналу против Кафе Панде, надам се да ћемо и у мечу против Макс бета играти одговорно и чврсто – најавио је Пилиповић. – „Кладионичари“ су у малој предности, али ако нам се укаже прилика искористићемо је.

Што се тиче млађих категорија, у полуфиналу углавном наступају играчи Војводину, али ваља  издвојити и Ђурђевчане (Фасаду), који  под будним оком тренера  Душка Тривуновића играју леп фудбал.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести