Пораз фудбалера Звезде од Зенита у Сочију

СОЧИ: Фудбалери Црвене звезде поражени су вечерас од Зенита у Сочију 2:1 (0:0) у генералној проби пред старт нове сезоне.
z
Фото: crvenazvezdafk.com

Пред 30.000 гледалаца на "Олимпијском стадиону" голове за руског шампиона постигли су Андреј Мостовој у 53. и Матео Касијера у 74. минуту, док је стрелац за српског шампиона био Александар Катаи у 80. минуту.

Звезда је оставила веома позитиван утисак, посебно што је Дејан Станковић "комбиновао" тим, па су Катаи, Мирко Иванић, Милан Родић и Ел Фарду Бен заиграли тек у наставку.

У стартних 11 био је Ибрахим Мустафа и показао да на њега може да се рачуна.

Меч је одигран у пријатељској атмосфери два братска тима и партнера, а навијачи су уочи меча, након што су интониране химне Русије и Србије, развили транспарент "Срби и Руси заувек браћа".

Станковић: Видели сте јаку и поносну Звезду

Била је ово успешна провера, видели сте јаку и поносну Црвену звезду од првог момента, без обзира на то шсто смо играли против скупље екипе на тржишту и то малтене на њиховом терену, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић после пораза у пријатељском мечу у Сочију.

Изашли смо високо, храбро и у првом полувремену имали доминацију у игри, посед, шансе и добар притисак на њихову задњу линију. Из тога смо добили две, три контре, али то није страшно. У другом полувремену смо јефтино примили голове и сигурно да је могло боље, али и горе, у сваком смислу те речи. Успео сам да одморим неке играче, појединцима да дам шансу и убедили су ме много добро. Звезда има добар и јак тим, очекује нас много утакмица на три фронта и битно је имати квалитетне момке и играче, изјавио је Станковић за клупску ТВ.

Он је додао да је екипа спремна за старт сезоне против Радничког из Ниша.

Нећу да се понављам, али 35 утакмица до 13. новембра је много и биће потребно снаге и моћи и стрпљења, како физичког, тако и менталног, да то све спакујемо у комплет победа, достигнућа и циљева који су огромни за Црвену звезду. Нећемо о томе да ли су реални циљеви, али гледаћемо да извучемо максимум из нас, дамо све од себе и да сваки навијач буде поносан на Звезду, поручио је Станковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести