Пораз Војводине у Египту

Фудбалери Војводине поражени су од екипе Пирамидса резултатом 3:1 (2:1), у пријатељском мечу одиграном у Александрији.
Nemanja Subotic/FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина/Немања Суботић

(Од нашег специјалног извештача)

На позив Пирамидса, тима из египатске метрополе Александрије, комбиновани тим Војводине гостовао је у Египту. Одиграли су црвено-бели пријатељски сусрет с екипом од које пребогати принц Турки Ел Шеик жели да направи афрички „супертим“ и који је овог лета довео четворицу фудбалера из Бразила. Нажалост, принц је одлучио и да утакмица буде затворена за јавност, дакле играна је без присуства гледалаца, али ју је једино њен власник пратио у интернет ТВ преносу из Саудијске Арабије.

Већ у 11. минуту египаткси тим дошао је у вођство. После корнера с десне стране, уследила је дуга комбинација играча Пирамидса, а онда је добар центаршут  на другу стативу послао Дабу. Тамо је усамљен био штопер Али Габр, који је лопту упутио главом у супротни угао и савладао дебитанта на голу Воше, Симића. То, међутим, није уплашило црвено-беле, који су наставили да у дело спроводе идеје тренера Александра Веселиновића. То им се исплатило у 23. минуту, када су лепо комбиновали Суботић и Хухумис по левој страни. Грчки интеранционалац фино је упослио младог Александра Миркова на неких седам-осам метара од гола, а овај је лако савладао Махдија, изједначио резултат на 1:1.

Амбициозни Египћани, предвођени Бразилцима Кеном и Рибамаром, наставили су с иницијативом и већ у 27. минуту опет повели. Лазар Зличић изгубио је лопту, она је упућена ка Дабуу, који се стуштио ка голу, а у томе га је на недозвољен начин зауставио Граовац и арбитар из Египта показао је на белу тачку. Сигуран реализатор најстроже казне био је управо Рибамар и поново су Пирамидси водили, овог пута са 2:1.

У 33. минуту одлично је шутирао са 20 метара Фароук, али је овог пута Симић био сигуран, а најбољу прилику за изједначење Новосађани су имали 10 минута касније, када је Мирков одлично упослио Гојкова, омалени фудбалер лепо центрирао пред гол, а тамо је лопту главом ка мрежи упутио Михаило Нешковић. Нажалост свих у табору тима из Новог Сада, Махди је био опрезан и одбранио тај ударац.

У наставку је тренер Пирамидса на терен послао готово читаву другу поставу, док Веселиновић, барем на почетку, није мењао ништа. Иницијативу је опет имала домаћа екипа, код које је било видљиво да силно жели победом да се представи новом власнику. И заиста, играо се 61. минут, када је сјајни Кено најпре погодио стативу, лопта се одбила на другу страну, после чега је уследио центаршут, а Саничанин није најбоље реаговао и спровео је у властиту мрежу.

У 68. минуту сјајну контру истрчао је запажени Гојков, избио сам пред голмана, али његов ударац није био ни довољно јак, а ни довољно прецизан. У 80. минуту лепу прилику имао је Насер, али је Симић одлично интервенисао. До краја већих шанси није било ни на једној страни и победа је заслужено припала Пирамидсима.

А. Предојевић

Пренос с 11 камера

Куриозитет с ове утакмице био је у томе што је директан ТВ пренос за само једног гледаоца и то у Саудијској Арабији, рађен с чак 11 камера. Сваки педаљ терена, дакле, био је покривен како би принц Ел Шеик могао да има што бољи увид у збивања на терену.

Делегација Воше

У делегацији клуба из Новог Сада били су, између осталих, председник клуба Душан Влаовић, потпредседник Ненад Рончевић, генерални директор Дарко Јевтић и његов заменик Александар Дунђерски.

Пирамидс – Војводина 3:1 (2:1)

АЛЕКСАНДРИЈА: Стадион „Борг Ел Араб“, играно без присуства публике, судија: Тормегди (Египат). Стрелци: Али Габр у 11, Рибамар (из пенала) у 27. и Саничанин (аутогол) у 61. за Пирамидс, а Мирков у 23. минуту за Војводину. Жути картон: Гајић (Војводина).

ПИРАМИДС: Махди, Габер, Али Габр, Бакри, Абделкадер, Фатми, Донга, Габри, Кено, Фароук, Рибамар. Играли су још: Дадин, Тавфик, Хапата, Тоусек, Резк, Лашин, Насер, Дани и Фарук.

ВОЈВОДИНА: Симић (Пилиповић), Лазаревић (Мандић), Саничанин (Јеличић), Мирков, Суботић (Пантелић), М. Зличић (Гајић), Нешковић (Владић), Хухумис (Деветак), Гојков, Граовац, Л. Зличић (Бјелош).

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести