Португалци и Шпанци одиграли меч за памћење ( 3:3)

Меч је апсолутно обележио Кристијано Роналдо који је утакмицу отворио постигавши погодак из пенала, после само три минута сусрета, да би у другом полувремену феноменалним слободним ударцем у 88.минуту и изједначио резултат.
1
Фото: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Шпанци су потом, након поготка из пенала, стрпљиво држали лопту у свом поседу, при чему су Португалци, предвођени најбољим играчем, стрелцем водећег поготка,  у више наврата претили извесним, али нереализованим приликама у контри.

Шпанији изједначујући гол доноси Дијего Кошта у 24.минуту, након игре један на један, заломивши двојицу бекова. Све бољу игра Шпанаца, који су потпуно овладали игром, најавио је Иско само минут касније, када је искоса са двадесетак метара, волејом шутирао под пречку, али лопта није прешла гол линију.  

И када се очекивало да ће преостали део времена до полувремена  протећи  у игри испред португалског гола, Португалци су се пробудили у два добро организована напада, да би Роналдо у 44. минуту са ивице шеснаестерца, по земљи оштро шутиравши, изненадио Де Хеу и тако донео вођство Португалији са 2:1.

Друго полувреме

Мање од десет минута у другом полувремену било је довољно Шпанцима да потпуно преокрену резултат.

Дијего Кошта након прекида и изванредне уигране акције у 54. минуту погађа у петерцу и доноси изједначење. Само три минута касније Начо са двадесет пет метара разорним пројектилом, од стативе у малу мрежу погађа за вођство Шпаније од 3:2.

А онда када су сви на стадиону помислили да ће Шпанци, који су у међувремену почели да „чувају“ резултат, привести сусрет крају у своју корист, феноменални Роналдо погађа из „слободњака“ за 3:3. Поред изузетне игре, чак шест погодака утакмицу Португалије и Шпаније чини до сада најатрактивнијом на Светском првенству.

Фото: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
Фото: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
Фото: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести