После дуже времена, Партизан у Лучанима личио на себе

ЛУЧАНИ: После серије лоших резултата фудбалери Партизана су у 26. колу Суперлиге победили Младост, у Лучанима. Црно-бели су били бољи, посебно у другом полувремену, и заслужено славили.
p
Фото: Kvinsi Menig bio je najbolji igrač na meču/FK Partizan  

Да ће по одбрану Младости бити највећа опасност, Менинг је доказао у осмом минуту: вештим дриблингом у казненом простору домаће екипе створио је простор за ударац али је Савић добро интервенисао. Пет минута касније поново је направио пометњу пред голом домаћих али је резултат ипак остао непромењен. У 18. минуту прилику да госте доведе у вођство имао је и млади Баждар: са десетак метара ометан од противничких играча, шутирао је преко гола.

Све остало у првих двадесетак минута није било вредно помена. Играло се растрзано, неповезано. Видљиво је било да су оба тима у дубокој кризи. И у таквој игри црно-бели су имали још једну велику прилику. Колорадо је луцидно проиграо Андрију Павловића али је овај са само неколико метара шутирао право у голмана домаћих. Минут касније прва шанса за домаће. Лучанци су на средини терена освојили лопту, која је у шеснаестрцу стигла до Радивојевића, а његов шут је зауставио Поповић.

Наставак је почео приликом Баждара али је његова лопта окрзла стативу. Партизан је и иначе био агресивнији и далеко бољи ривал. Иницијатива се црно-белима исплатила у 52. минуту. Након центаршута Менига лопта је од Павловића стигла до Марковића који је затресао мрежу. Све дилеме могао је да реши Марковића али је за длаку закаснио на Менигов центаршут. Исто је могао да уради и Натхо али је изблокиран. Ипак, победника је решио Мениг, у 78. минуту, након одличног паса Дијабатеа.

Коначан резултат поставио је Натхо, на асистенцију Јовића.

И. Лазаревић

Младост (Л) – Партизан 0:3 (0:0)

ЛУЧАНИ: Градски стадион, гледалаца: 1.000. Судија: Јовановић (Београд). Стрелци: Марковић у 52, Мениг у 78. и Натхо у 90. минуту. Жути картон: Белић (Партизан).

МЛАДОСТ: Савић 6, Ћирковић 6,5, Милошевић 6, Н.Жунић 6,5 (Адамовић 6), Лековић 6, Марчић 6, Баха 6, Маричић 6 (Силађи 6), Јојић 6, Радивојевић 6,5 (Величковић), Мирић 6,5.

ПАРТИЗАН: Поповић 6, Филиповић 6, Марковић 7, Вујачић 6, Урошевић 6, Белић 6,5, Колорадо 7, Дијабате 7 (Јевремовић), Баждар 6,5 (Натхо 7,5), Мениг 7,5 (Јовић 7), Павловић 6,5.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести