ПОСЛЕ РЕМИЈА С ТЕКСТИЛЦЕМ, МЛАДОСТ ГАТ ПРОМЕНИЛА ТРЕНЕРА Бајић стигао уместо Жигића

Мимо свих очекивања и упркос, судећи барем по именима играча, квалитетном играчком кадру, фудбалери Младости ГАТ чврсто држе зачеље табеле у Првој лиги Србије.
2
Фото: Youtube/ Arena Sport TV

Новосађани нису успели да остваре ни једну победу у протеклих 14 кола, па су постала потпуно бесмислена очекивања о њиховом најављиваном пласману у плеј-оф. Уместо тога, извесност им је постала грчевита борба за опстанак у другом по рангу такмичењу у нашој земљи.

У прошлом колу клуб са саме границе између Сателита и Новог насеља није успео да се порадује првој победи, пошто је одиграо без голова сусрет са Текстилцем из Оџака. Руководство клуба, на челу с првим човеком компаније ГАТ Дејаном Слијепчевићем, једноставно је морало да реагује, па је у понедељак увече дужности разрешен досадашњи шеф стручног штаба Бранко Жигић. Уместо њега, почев од данашње куп утакмице с Мачвом у Шапцу, дужност је преузео Душан Бајић, који ће, заједно са сарадницима Секулом Рашиованом и Гојком Качаром, покушати да пробуди „гатовце“ и усмери их ка серији много бољих резултата.

Фото: Dnevnik.rs

- Од ове сезоне успостављена је сарадња између Војводине и Младости ГАТ, а нашим ангажманом, она је подигнута за степеник више – рекао је Бајић, досадашњи координатор млађих селекција и помоћни тренер првог тима у новосадском суперлигашу. – Мораћемо да будемо веома брзи на путу који би моју нову екипу требало да уведе у мирније воде. Сигуран сам да Младост ГАТ не заслужује да буде на позицији коју тренутно држи у прволигашкој конкуренцији, а потпора за ову моју тврдњу налази се у квалитетном играчком кадру којим располажемо.

Потом је некадашњи најближи сарадник Младена Крстајића из времена када је водио екипу ТСЦ-а, а потом и шеф струке у тада суперлигашком тиму новосадског Пролетера, односно саставу Бечеја из прволигашких дана тог клуба, рекао да ће први заједнички изазов играчи и он имати већ данас, у Купу Србије.

- Приоритетни задатак нам је да у што краћем року одгонетнемо због чега је Младост ГАТ играла далеко испод вредности екипе и да то исправимо. Прилику да добро кренемо на том путу, имаћемо данас у Шапцу, где се састајемо у куп сусрету с домаћом Мачвом. Жеља ће да нам буде победа и наговештај доласка лепших дана за све нас, а одмах потом уследиће и припрема за важан првенствени дуел у недељу, када се, у Лазаревцу, састајемо са Колубаром – додао је Бајић.

Како сазнајемо из добро обавештених извора, поред новог стручног штаба, реална је могућност да Младост ГАТ ускоро добије и спортског директора. Његово евентуално постављење на дужност очекује се у наредних неколико дана.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести