ПОТЕНЦИЈАЛНИ ПРЕДСЕДНИК ПАРТИЗАНА ОБЕЋАВА 30.000.000 ДОЛАРА Услов су "чисти папири" (ВИДЕО)

Један од кандидата за фудбалског клуба Партизан Сретен Николић изјавио је да је спреман, заједно са иностраним партнерима, да у Хумској уложи 30.000.000 долара.
s
Фото: Youtube printscreen/Miljanov korner

Кандидатуру Николића објавили су "фудбалери Партизана", како стоји у саопштењу које су тада објавили бивши асови црно-белих.

Он је већ једном био кандидат за председника, и то крајем 2014. године, али је тада победила опција на челу са Зораном Поповићем, кога су Милорад Вучелић и Милош Вазура убрзо сменили и од тада су на власти у Хумској. Тачније, Вучелић све до скоро, а главни кандидат да њега замени је управо Николић.

"Дуго година сам био у управи Партизана, знам како може да функционише клуб. На иницијативу ветерана Партизана сам ушао у причу, питали су ме да ли би прихватио. Нисам могао да их одбијем јер су то баш позната и озбиљна имена", рекао је Николић гостујући у "Миљановом корнеру".Није хтео да открије имена.

"Договор је да не саопштавамо имена. То су људи са рекордним бројем утакмица са генерацијама која је била успешна. Не би било коректно да објављујем та имена, неки од њих су запослени у клубу што би могло да створи последице, а за тиме нема потребе", додао је он.

Има на уму имена људи који би заједно са њим чинили нову управу.

"Још 2014. године када је била изборна година у клубу ја са стварао тим, ишао сам и код спортског директора Аугзбурга, ишао сам и код нашег Златка Заховића у Марибор. Имао сам јако добар привредни тим људи. Ово сада је више емотивна жеља, али већ ми се јављају људи који су спремни. Обавио сам својевремено разговор са људима из иностранства, али им не одговара начин регистрације фудбалских клубова, они су и даље удружење грађана. То значи да сви ми радимо, али нико није одговоран", истиче Николић.

Партизанов дуг је повелик, иако се не зна тачна цифра. Ни Николић није хтео да је открије.

"То је у свакој варијанти пословна тајна. Не бих о томе причао. Партизан у овом моменту нема председника, да би се нешто променило, мора да се организује скупштина. Ја сам спреман. Имам пар јаких пословних партнера из иностранства који су спремни да уђу у клуб. Услов је да се уђе са чистим папирима, да се тачно зна коме се шта дугује. Они су спремни да уложе озбиљне паре. Неких 30.000.000 долара у одређеном моменту", рекао је Николић.

Није у сукобу са актуелном управом.

"Ја немам лоше односе. Поштујем неке људе. Сматрам да људи са мање искуства не могу да воде клуб. Генерални директор мора да буде виспрен, брз, познат... не може неко да се учи на тој позицији без искуства. Председник клуба је волонтер, али секретар и директор... они морају да буду аждаје", закључио је Николић.

(Б92)

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести