ПОТИСКА ЛИГА Падејци помрсили рачуницу лидеру

Тиса - Јединство (СК) 2:2 (0:2)
2
Фото: М. Митровић/ Екипа Потисја из Кањиже

ПАДЕЈ: Игралиште Тисе, гледалаца 70. Судија: М. Гајин (Кикинда). Стрелци: Матијевић у 59. (из једанаестерца) и Јакшић у 70. за Тису, а Зивлак у 22. и Т. Дабевски у 30. минуту за Јединство. Жути картони: Шафрањ, Мајер и Р. Дабевски (Јединство)

ТИСА: Радић, Колдан, Јакшић, Шили (Мојсин), Матијевић, Јенеи, (В. Апро, Келеува), Губи (Малетин), Зомбори, К. Апро, Кочиш, Важић.

ЈЕДИНСТВО: Панић, Калмар, Брзак, Шафрањ, Лазић, Т. Дабевски, Ранков, Мајер (Божанин), Р. Дабевски, Зивлак, Сарапа.

Лидер из Српског Крстура добро је започео дерби против све бољег тима Тисе. После два ефектна гола Бранислава Зивлака и Томе Дабевског у првом делу чинило се да ће из Падеја однети читав плен. Међутим, у другом полувремену су попустили па се предност истопила. Домаћини су у 59. минуту смањили вођство из пенала поготком Ненада Матијевића, а изједначење  је у 70.минуту донео Љубиша Јакшић. У борбеном и неизвесном финишу Крстурци нису искористили неколико шанси па је Тиса помрсиала рачуницу лидеру успевши да освоји бод.

Шампион – Граничар 1:3 (0:2)

ОРОМ: Игралиште у Орому. Гледалаца 30. Судија: Н. Јанковић (Мол). Стрелци: Малагурски у 78. (из једанаестерца) за Шампион, а Иванов у 11, Маленић у 27, и 51. минуте за Граничар. Жути картони: Огњеновић и Иванов (Граничар).

ШАМПИОН: Видаковић Хаднађ, Ковач, Вираг, Скендеровић Хаднађ, Саша Стојићић (Крајновић), Лобозар, Мора (Шили), Јо, Слободан Стојичић, Малагурски, Јурић.

ГРАНИЧАР: Зрим, Петровић, Уверић, Јавтић, Перишић, Беланчић, Филеп, Сарапа, Огњеновић (Миланов), Маленић  (Стојичић), Иванов.

Гости из Ђале су рано дошли у вођство поготком Саше Иванова, а разиграни Зоран Маленић је са два гола обезбедио убедљиву предност. Пораз Оромчана ублажио је с пенала у 78.минуту Иван Малагурски.  

Тромеђа - Јадран 2:2 (2:0)

МАЈДАН: Игралиште Тромеђе, гледалаца 30.Судија: С. Малетин (Нови Кнежевац). Стрелци: Фаркаш у 17. и Лакатош у 38. за Тромеђу, а Миланов у 46. и Бебек у 90.минуту за Јадран. Жути картони: Домонкош, Лакатош (Тромеђа) и Лупшић (Јадран).

ТРОМЕЂА: Буцок, Пап, Хорват, Фејеш, Марта, Фаркаш, Дашић, Л. Домонкош, Заплетан, Палатинуш, Лакатош.

ЈАДРАН: Јосиповић, З. Поповић, Мађар, Бебек, Ђурђев, Д. Јованов, Ж. Кесег, Станић, Миланов, Кнежевић (Лупшић), Татић.

Екипа Тромеђе пропустила је прилику да забележи победу против гостију из Санада. Вођство од 2:0 није било довољно јер је одмах након одмора предност смањио Петар Миланов, а у последњем минуту бод гостима донео је погодак Дарка Бебека.

Потисје – Славија 2:1 (0:1)

КАЊИЖА: Стадион Потисја, гледалаца 80. Судија: А. Торњански (Нови Кнежевац). Стрелци: Хорват у 46. и Добо у 90. за Потисје, а И. Хусак у 14.минуту за Славију. Жути картони: Домонкош и Балго (Потисје), Црвени картони: Бохата (Потисје) и Попов (Славија).

ПОТИСЈЕ: К. Апро, Баги, Г. Домонкош, Бохата, Фодор, Добо, Буза, Боршош (Л. Апро), Балго (О. Нађ), Салма (Хорват), Тандари.

СЛАВИЈА: Радаковић, Ремете, Кијац, Мичевић, Агоштон, Петронијевић (Пантелин), Попов, Ј. Хусак, И. Хусак, Н. Малуцков (Бишчевић), С. Малуцков.

Неочекивано Славија је у 14.минуту повела голом Иштвана Хусака, али су Кањижани успели да консолидују редове па је резервиста Валентин Хорват чим је ушао у игру у 46.минуту донео изједначење домаћој екипи. Судија Алекдсандар Торњански је због неспортског понашања и по две зарађене опомене пут у свлачионицу у 68.минуту показао Слободану Попову из екипе гостију, а у 80.минуту је поцрвенео Габор Бохата.  Када се чинило да ће гости из Банатског Аранђелова однети бод, али у 90.минуту мрежу Данета Радаковића затресао је Рудолф Добо.

Чока - Јединство (М) 4:0 (1:0)

ЧОКА: Стадион Чоке, гледалаца 40. Судија:С. Зрим (Нови Кнежевац). Стрелци: Будовалчев у 21, Ћинкул у 55, Барбат у 63.и 79.минуту.

ЧОКА: Милитаров, Ал Сади, Попов, Антанасовић, Страјин, Јолич, Барбат, Вуловић, Будовалчев, Мендергиш, Ћинкул.

ЈЕДИНСТВО: Макра, Лакатош, Сивић, Перњес, Атељевић, Димовић, Игњатов, Марић, Ајтаи, Прекпалај, Киш.

Мартоношани су у првом делу утакмице док су имали снаге доста добро парирали Чоканима који су у 21.минуту повели голом Душана Будовалчева, а вођство је повећао Марјан Ћинкул. Убедљивијој победи са два поготка допринео је Савица Барбат.

Хоргош – Хајдук 2:0 (1:0)

ХОРГОШ: Стадион Хоргоша, гледалаца 80. Судија: С. Зрим (Нови Кнежевац). Стрелци: Пуљаи у 33. и Косо у 58.минуту. Жути картони: Мухи, Пуљаи, Коломпар (Хоргош)Милан Хајдер (Хајдук). Црвени картон: Ранков (Хајдук).

ХОРГОШ: Барањаш, С. Мухи (Хокса), Тертели, Ружа, Бохата, Макра, Косо, Берец, Пуљаи, Хаталак, Коломпар.

ХАЈДУК: Радаковић, Ковач, Бошњак, Оњин, Ранков, Милош Хајдер (Елезовић), М. Хорват, Милан Хајдер, Бањац, Ч. Мухи, Њежић.

Спремнија екипа Хоргошана је у борбеном надигравању са два гола у мрежи испратила госте из Подлокања.  Игор Пуљаи је у 33. минуту био прецизан, а за коначан резултат у 58.минуту противничку одбрану је надмудрио Патрик Косо.

Припремио: М. Митровић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести