Позив у А тим Србије изненадио Роцкова

НОВИ САД: Фудбалери Војводине наставили су с тренинзима после дводневне паузе, а међу њима није било младих репрезентативаца Ранка Веселиновића и Младена Деветака, као ни првог голмана Емила Роцкова.
Emil Rockov
Фото: Емил Роцков, фото: Ј. Грлић

Ако је за прву двојицу било извесно да ће се прикључити државном тиму до 21 године за предстојеће квалификационе дуеле  с Бугарском и Пољском (11. и 15. октобра), изостанак Роцкова може се сврстати у категорију неочекиваних.

Како смо сазнали,Вошиног  чувара мреже накнадно је у А репрезентацију позвао селектор Љубиша Тумбаковић, после повреде трећег голмана Бориса Радуновића. Роцков се у понедељак придружио репрезентативцима на мини-припремама у центру ФШ у Старој Пазови, пред пријатељски сусрет са Парагвајем ( Крушевац, четвртак, 20.45 часова), а онда и квалификациону утакмицу за ЕП са селекцијом Литваније ( понедељак).

- Заиста ме је изненадио позив у најбољу репрезентацију - искрен је Емил Роцков. - Нисам очекивао да бих могао да се нађем међу изабраним играчима и сигурно је да ми веома прија то што сам у Старој Пазови и што тренирам с репрезентативцима. Већину од њих познајем и од раније, а сада имам прилику да се и са осталима упознам. Добар рад током претходних година, ето, донео је резултат, иако сам прескочио младу селекцију, у коју нисам био позиван.


Никола Лазетић задовољан

Никола Лазетић, спортски директор Војводине, овако је прокоментарисао позивање Емила Роцкова у државни тим:

- Јако сам задовољан, јер је то доказ да добро радимо. Сетите се где су били играчи и клуб пре пет-шест месеци, када су их се сви одрицали. Сада с поносом можемо да кажемо да су, поред пласмана на табели и резултата који говоре доста о нашем раду, у млађе селекције Србије позвани Топић, Зукић, Веселиновић и Деветак, а у А тим Емил Роцков. То је потврда свега што смо постигли у ова два-три месеца, а надамо се да ће бити још репрезентативаца, јер Војводина то заслужује због својих игара.


Да ли ће Роцков убележити и прве минуте у дресу с државним грбом, зависиће од одлуке селектора Тумбаковића, а чини се да би то најпре могло да се догод у Крушевцу.

- Потајно се надам да бих могао да дебитујем у националном дресу, али тиме нисам оптерећен. Трудићу се да радом и понашањем оправдам позив, а било би стварно прелепо уколико добијем прилику да браним. У сваком случају, све ово је за мене нова, додатна мотивација, јер није мала ствар представљати своју земљу – поручио је Емил Роцков.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести