Празник спорта и младости у ФЦ Вујадин Бошков

НОВИ САД: Безмало 200 девојчица и дечака, полазника у фудбалским секцијама основних школа у Новом Саду и околини, вежбало је јуче на теренима ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, под будним оком тренера омладинске школе ФК Војводина.
v
Фото: S otvaranja Nedelje bazičnog sporta u Veterniku

Реч је о традиционалној манифестацији Недеља базичног фудбала, коју ФС Србије, са савезима четири региона, организује у Србији, под покровитељством УЕФА. У календарима свих чланица европске куће фудбала, самим тим и у нашој земљи, последња седмица у септембру резервисана је за рад с најмлађима.

- Ово је велики догађај за фудбал у Војводини – нагласио је покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, приликом отварања манифестације. – Секретаријат на чијем сам челу, увек ће подржати овакве догађаје, који деци дају прилику да виде професионалце Војводине на делу и да заједно са викообразованим тренерима у Војводининој школи провере ниво сопственог знања. То је прави пример промоције спорта и спортских вредности у нашој Покрајини. На њиховим наставницима је сада обавеза да, базу коју су деца стекла, надограде на часовима у њиховим школама.

Деца су, пре полигона који су поставили домаћини у ФЦ "Вујадин Бошков", присуствовали тренингу првотимаца Војводине, разговарали с играчима и сликали се с њима. У збиру начина да Савез покаже колики је значај базичног фудбала, јесте и подела реквизита за квалитетан рад с децом. Све основне школе учеснице, као и сами млади фудбалери, тако су награђени и стимулисани за даљи напредак у развоју. Опрему и лопте уручио им је генерални секретар ФС Војводине Миодраг Цвијић са сарадницима.

- Уз масовност и разноврсност, као основних претпоставки за овакве акције, час фудбала у Војводининој бази у знатној мери користиће и деци у њиховим наставницима у даљем раду – коментарисао је Цвијић. – Одличну сарадњу ФС Војводине с Покрајинским секретаријатом, употпунили смо пригодним поклонима, прилагођеним узрасту и жељама будућих фудбалера. Велику захвалност дугујемо нашим домаћинима из ФК Војводина, који су имали довољно слуха и разумевања за традицију зачету почетком овог века, чији су промотери на континенту врхунски фудбалери из водећих европских клубова.

Поред Новог Сада, у нашој земљи, Недеља базичног фудбала паралелно је организована и у преостала три фудбалска региона: Београду, Пироту (Источна Србија) и Чачку (Западна Србија).

Л. Б-з

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести