Пред фудбалерима Војводине куп утакмица у Ивањици (15)

Две везане победе уписали су фудбалери Војводине у првенственим сусретима с екипом Младости из Лучана и нема никакве сумње у то да је атмосфера међу црвено-белима из Новог Сада поново на високом нивоу.
Ј. Грлић/ Миљан Вукадиновић у дуелу с екипом Младости на „Карађорђу”
Фото: Ј. Грлић/ Миљан Вукадиновић у дуелу с екипом Младости на „Карађорђу”

Размишљају у табору Новосађана о ономе што им следи, а први изазов имају данас, у Ивањици, где их очекује дуел осмине финала Купа Србије с екипом прволигаша Јавор Матиса. Иако је јасно да су ученици тренера Славољуба Ђорђевића фаворити у том сусрету, опрезност није на одмет, јер је Куп одувек био препун изненађења и тога да, барем на папиру аутсајдeри, неретко умеју да изненаде “већ виђене” победнике.

– Ивањица је увек била неугодно гостовање - нагласио је Миљан Вукадиновић, најбољи појединац и двоструки стрелац у новосадском дуелу Новосађана с екипом из Лучана. - Јавор је испао из Суперлиге, али има амбицију да се експресно у њу врати, што показују и његови резултати у Првој лиги. Реч је у правој домаћинској екипи и, ако су још отежани временски услови, биће нам још теже. Ипак, ми смо Војводина и морамо то да оправдамо у свим условима и по сваком терену. Освојили смо Куп пре две године и имамо увек високе циљеве у том такмичењу. Идемо у Ивањицу с намером да победимо, да грешке сведемо на минимум, јер у Купу нема поправног. Имамо 90 минута да докажемо да смо бољи и да победимо и тако ћемо и приступити дуелу. Желимо да прођемо у наредну рунду.


Могући тим црвено-белих

Није једноставно прогнозирати почетни тим црвено-белих за данашњу утакмицу. Ипак, он би могао овако да изгледа: Н. Симић (Вуклиш) - Јеличић, Ковачевић, Копитовић, Деветак - Максимовић, Буснић - Вукадиновић, В. Симић, Човић, Бастајић (Мркаић).

Утакмицу ће судити Милан Митић из Лесковца, којем ће помагати Милоје Милићевић из Прокупља и Бошко Божовић из Пирота, док ће четврти арбитар бити Марко Ивковић из Лајковца.


По вестима из Ивањице, у ноћи између понедељка и уторка тамо је нападао снег, што упућује на закључак да ће се утакмица играти по тешком терену, што, по правилу, иде у прилог ривалу који ће се борити да покуша да начини изненађење. Јавор је тренутно трећепласирана екипа у другом рангу, на добром је путу ка повратку у елиту и сигурно је да ће његови играчи учинити све да покваре рачуницу Новосађанима.

Како сазнајемо, у Војводини поново неће моћи да рачунају на повређене Марка Бјековића, Душана Стевановића и Мирка Топића, па остаје да се види да ли ће тренер Ђорђевић начинити неке измене у екипи у односу на сусрет с Младости.

Утакмица у Ивањици почиње у 15 часова, уз пренос на трећем премијум каналу ТВ Арена спорта.   

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести