Пред сутрашњи дерби са Звездом: Време је за нову Војводину

НОВИ САД: Већ сутра следи први велики дерби српског фудбала: код Црвене звезде у Београду гостоваће Војводина. Победа шампиона јесенас на "Карађорђу" учврстила је Звездино лидерство на табели, а Војводини, с друге стране, употпунила негативан биланс у сусретима са екипама које имају европске амбиције.
v
Фото: fkvojvodina.rs

Незахвално је тражити могући одговор у оквиру дилеме коме ће међусобни сусрет на пролећној премијери више да одговара. Извесно је да ће, као и у великом броју претходних најава о сусретима клубова шампионске традиције, сви актери дербија образложити сопствени основ веровању у позитиван резултат. Ако ћемо на основу традиције, Црвена звезда јесте у предности. Међутим, чињеница да је тренер Војводине Милан Раставац, без нових играча у погону,  имао могућност да припреме реализује са свима на које рачуна за састав тима, уводи нову компоненту у могућност Војводине да одигра у складу са жељом и намером стручног штаба. После повратка из Турске на томе су сагласни сви играчи, као и Раставац и његови сарадници.


Воша у дресовима с ликом Синише Михајловића

Дерби између Црвене звезде и Војводине биће посвећена бившем, прослављеном репрезентативцу Синиши Михајловићу, који је као члан друге шампионске генерације своје име златним словима уписао у богату историју „старе даме“.

Тим поводом, фудбалери Војводине ће на овом мечу играти у дресовима са ликом Синише Михајловића, а исти дресови касније ће се наћи и на аукцији, при чему ће сав приход од продаје бити усмерен за лечење малог Милоша Ћелапа из Новог Сада, седмогодишњег дечака који болује од леукемије и коме је што пре неопходна трансплантација коштане сржи.

Осим тога, играчи „старе даме“ ће и пре утакмице на терен истрчати у мајицама са ликом Синише Михајловића, које ће се потом од понедељка наћи у продаји у „MURKE sport shopu“ на Спенсу(Сутјеска 2).


- То што ће правити разлику у односу на наша јесења издања јесте чињеница да смо сви на окупу и да смо заједно припремани за пролећне изазове – сагласан је капитен Новосађана Стефан Ђорђевић. – Шеф је најавио, а ја као капитен могу да га следим у оцени да ћемо у наставку првенства гледати једну нову Војводину. Што се игре тиче, освртом на јесен, оцена је да смо доста бодова олако поклонили противницима. Наше опредељење убудуће засниваће се на зонској игри, са ослонцима на контре и полуконтре. То инсистира на одличној физичкој припремљености, савршеном функционисању линија и максималној посвећености у сваком тренутку и ја сам убеђен да смо кадри да све те захтеве испунимо. Звезда јесте фаворит, годинама одређује ниво вредности српског фудбала и у Европи постиже завидне резултате. Радујем се изазову, јер то и јесте најбоља прилика да у поређењу вредности са најбољима одредите и сопствену могућност у датом тренутку. Добро смо се припремали, порукама контролних утакмица смо задовољни, нема разлога да не поверујемо у могућност да је заиста време за нову Војводину.

Фото: fkvojvodina.rs

Тренер Раставац је за данас сазвао конференцију за новинаре. Озбиљност спортског изазова и могућност да баш у сусрету са шампионом Војводина начини резултат вредан скока на европски траг, определила је стручни штаб да екипа у Београд путује одмах по завршетку прес конференције. 

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести