Представници ветерана Војводине посетили Шајкаш из Ковиља

Прву званичну утакмицу од оснивања ФК Војводина одиграла је у мају месецу 1914. године у Ковиљу, а ривал јој је, кажу историјски подаци, била екипа локалног Шајкаша.
koilj
Фото: Dnevnik.rs

Тај клуб основан је шест година раније, дакле 1908. и наредне године прославиће вредан јубилеј - 110 година постојања и трајања.

Делегација Секције ветерана новосадског клуба јуче је посетила Ковиљ, где су јој домаћини били спортски директор Шајкаша Миодраг Драгићев - Сеад и легендарни председник овог клуба Стеван Гаћаш. Представнике новосадског клуба, с друге стране, предводио је председник Секције ветерана Васа Пушибрк, а у делегацији су били др Радивој Радосав, Ђорђе Вујков и Цвијан Савковић. Том приликом, Пушибрк је Стевану Гаћашу уручио монографију ФК Војводина на дар, док је Ђорђе Вујков предао пригодне поклоне Миодрагу Драгићеву. Представници два клуба евоцирали су успомене на нека давна времена, али су искористили прилику и да се договоре о успостављању чвршће међусобне сарадње и одигравању пријатељске утакмице 2018. године, када ФК Шајкаш буде прослављао вредан јубилеј.  

Текст и фото: А. Предојевић

Фото: Dnevnik.rs
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести