Прекинут меч Сегунде због нацистичког вређења играча

МАДРИД: Утакмица друге фудбалске лиге Шпаније између Рајо Ваљекана и Албасетеа прекинута је вечерас у полувремену, након што су нападачу Албасетеа, Украјинцу Роману Зозулији, домаћи навијачи узвикивали да је нациста.
fudbal/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Организационо тело Сегунде саопштило је да се слаже са одлуком судије Хосе Антонио Лопеза Тока да прекине утакмицу, за коју је рекао да је донета на захтев обе екипе због "тешких увреда и претњи" упућених Зозулији, пренео је Ројтерс.

Према шпанској радио станици Цадена Сер, навијачи Рајо Ваљекана певали су "Зозулиа, ти си нациста" украјинском нападацу (30), који је врло кратко био на позајмици у клубу из Мадрида у фебруару 2017. године.

На свом првом и једином тренингу са клубом, Зозулија је био љут на пријем навијача, који су га оптужили да припада крајње десничарском покрету у својој земљи.

Зозулија, који никада није порекао припадност крајње десним групама, одмах се вратио у матични клуб Реал Бетис пре него што је 2017. потписао за Албасете као слободан агент.

"Уз подршку Раја Ваљеканоа, Албасетеа и Ла Лиге, судија је суспендовао утакмицу", кратко је саопшто Албасете.

"Ова одлука је донета са једним циљем, а то је да чува вредности наше конкуренције и спорта који сви волимо", наведено је у саопштењу.

Ројтерс је контактирао оба клуба како би затражио коментар. Рајо је на Твитеру објавио кратко саопштење у коме се потврдује да је игра прекинута због "скандала и увреда који су се чули током првог полувремена".

Прво полувреме завршено је без голова.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести