Преокрет у Русији младе репрезентације Србије вредан дивљења

Млада фудбалска репрезентација Србије остварила је велики успех, изборила је пласман на Европско првенство, штоје трећи пут за редом.
Djorovic Goran
Фото: Goran Đorović, foto: FSS

Селекција коју предводи одлични стратег Горан Ђоровић је два кола пре краја квалификација обезбедила визу за Италију и Сан Марино, победом над Русијом у Нижњи Новгороду (2:1).

Није било лако стићи до бодова против квалитетног домаћина, посебно зато што у тиму није било Андрије Живковића, Немање Радоњића и Марка Грујића. Дуго су наши младићи били под ураганским нападима домаћина, ушли су у резултатски дефицит, али су онда сјајном и сигурном игром преокренули резултат и стигли до важну победу.

„Ову победу, самим тим и пласман на Европско првенство, посвећујемо Горану Буњевчевићу, човеку који је веровао у нас и који ће заувек остати у нашим срцима. Ништа од овога се не би десило да није било њега. Био је сјајан човек и сјајан директор. Што се тиче утакмице са Русима, момци су показали да су права екипа, све време су имали циљ и на крају стигли до њега. Како и кроз целе квалификације тако и у Нижњи Новгороду демонстрирали су колективни и индивидуални дух и стигли до жењеног резултата. Борили су се за сваку лопту, устајали када би пали, гледали само позитивно и стигли до успеха. Преокрет који су начинили против Руса је вредан дивљења“, рекао је Буњевчевић.

Теоретски за пласман на ЕП у игри су још увек Аустријанци, али требало би да се деси чудо па да наши момци у дуелу са овом селекцијом и Јерменијом не освоје ниједан бод.

„Обавеза нам је да до краја играмо максимално јер носимо грб Србије, која у овом рангу има значајан педигре. Свако ко обуче овај дрес мора бити свестан његове тежине и ови момци то знају. Не сумњам да ће бити на свом нивоу и на преостале две утакмице“, сигуран је Ђоровић.

Лука Аyић је пресрећан што је асистирао Лутовцу за победоносни гол.

„Борим се за место стартера у Андерлехту, што ме свакако оптерећује, али када играм за репрезентацију онда је то друга прича. Хвала селектору Ђоровићу на позиву, као и Александру Лутовцу што је моју асистенцију претворио у погодак. Идемо на Европско првенство, где нам је заиста место“, казао је сјајни Аyић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести