Пријатељска утакмице Бреша–Војводина прекинута због албанске заставе

Бреша – Војводина 2:1 (2:1) (прекинуто у 52. минуту)
е
Фото: Јелена Грлић

Пред крцатим трибинама у градићу Орзинови, удаљеном 30 километара од Бреше, играна је пријатељска утакмица између члана Серије А, екипе Бреше и Војводине. Кажемо – играна је, јер, иако је реч била о пријатељском одмеравању снага, није завршена. У 52. минуту однекуд су се на стадиону појавиле заставе Албаније, што симпатизери Воше нису могли мирно да посматрају, утрчали су на терен и судија Амабиле одлучио је да прекине сусрет.

Домаћини су много боље ушли у сусрет и већ у 7. минуту, у казненом простору гостију Ђорђе Ђурић оборио је нападача Донаруму, па је судија показао на белу тачку. Одговорност је преузео најбољи стрелац тима из Ломбардије и савладао голмана Симића, доневши предност својој екипи.

Шест минута касније домаћин је водио са 2:0, пошто је Бизоли у контранападу био бржи од голмана Симића и испод њега лопту упутио у мрежу црвено-белих. Нешто касније и Матри је био у шанси, али је његов ударац завршио поред стативе. Тада је лагано почела да се буди новосадска екипа, али прилика пред голом Алфонса није било.

У 33. минуту, због приговора, арбитар Амабиле показао је црвени картон тренеру Војводине Ненаду Лалатовићу, а после минут-два, Новосађани су, уз бурно негодовање с трибина, отишли у свлачионицу. Прекид је потрајао десетак минута, са трибине се екипи придружио и председник Војводине Војилсав Гајић, па су се црвено-бели вратили на терен. Својеврсна шок-терапија донела је резултат у 40. минуту, када је Никола Дринчић сјајно упослио Огњена Ђуричина, који је преко голмана Бреше послао лопту у гол и смањио резултат. .

У другом полувремену одушевљење је изазвао улазак у игру прве звезде Бреше Марија Балотелија, док су и Воши на терен ушли Ненад Николић и Јован Кокир. Очекивао се добар фудбал, али је провокација с појављивањем албанских застава учинила своје и сусрет је прекинут. Нажалост, полиција се прекасно појвила на стадиону, онда када више није било простора за реакцију и утакмица је неславно завршена.

 Провокација

Таман када је игра почела да се распламсава на почетку наставка, на супротној страни стадиона од централне трибине, у 50. минуту појавиле су се две заставе Албаније. То је изазвало револт код групе навијача Војводине, који су утрчали на терен,  и провокаторе натерали у бег. Утакмица је поново прекинута, сада су судије и играчи италијанске екипе отишли у свлачионице, док су на терену остали Новосађани, чекајући какав ће расплет догађаја да буде. После неколико минута и они су отишли, тако да је сусрет дефинитивно прекинут.

Фото: Јелена Грлић

Ненад Лалатовић, тренер фудбалера Војводине: Свака част навијачима

По прекидању утакмице тренер Новосађана Ненад Лалатовић био је истакао:

- На страни која је била иза наших леђа појавили су се албанске заставе и наши навијачи су на ту провокацију одреаговали. Претрчали су терен и ја им честитам на реакцији јер Косово је било и остаће део Србије. Што се утакмице тиче мислим да је до тренутка прекида то била корисна провера за тим Војводине, иако имам утисак да је судијска тројка сусрет доживела као прилику за разигравање екипе Бреше, али не и нас. Голове смо примили из непостојећег једанаестерца и после офсајда једног играча италијанског тима, због чега сам морао да реагујем, а арбитар ме је искључио. Понављам, Војводина није крива за прекид, већ су то Албанци који су просто мамили наше симпатизере да прескоче ограду где се налазило више од 20 њихових сународника наоружаних шипкама и ко зна чиме још.  

 

ОРЗИНОВИ: Стадион Комунале, гледалаца: 2.000, судија: Амабиле (Италија). Стрелци: Донарума (из пенала) у 7, Бизоли у 13. за Брешу, а Ђуричин у 40. минуту за Војводину. Црвени картон: тренер Војводине Ненад Лалатовић у 33. минуту.

БРЕША: Алфонсо (Андренаћи), Сабели, Ћистана, Гасталдело (Мангравити), Матеју (Курсио), Ромуло, Тремолада (Спалек), Бизоли, Десена, Донарума (Балотели), Матри (Аје).

ВОЈВОДИНА: Симић, Стојковић, Ђурић, Саничанин, Вучић (Петковић), Ђуришић, Дринчић, Ђуричин (Кокир), Бојић (Николић), Гемовић, Матић.

А. Предојевић  

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести