Пријатељски меч: Војводина поражена од Рубина

Фудбалери Војводине поражени су од екипе Рубина из Казања резултатом 3:0 (1:0), у пријатељском мечу одиграном у Белеку.
Дневник/Ј. Грлић/Војводина-Рубин
Фото: Дневник/Ј. Грлић/Војводина-Рубин

(Од нашег специјалног извештача)

У последњоју провери форме пред повратак у Нови Сад, фудбалери Војводине доживели су непријатан и убедљив пораз од тима Рубина из Казања, екипе која се налази на 11. месту руске Премијер лиге.

Крајњи резултат је, по оном што смо видели на терену, можда мало превисок, али су играчи тренера Леонида Слуцког били објективно бољи ривал, заслужили су тријумф и озбиљно упозорили Вошу на одређене пропусте.

У првих 45 минутра практично ништа вредније помена нисмо убележили све до 44. минута, када је запретио српски суперлигаш у чак три покушаја, али ударци Вукадиновића, Мркаића и Дринчића нису успели да погоде циљ. Уместо тога, у контранападу, стигла је казна за новосадски састав. Сам је остао Данченко, упутио добар шут, а лопта је, иако је Емил Роцков био на њој, прешла гол-линију и Рубин је повео с 1:0.

Ненад Лалатовић, тренер Воше, није мењао ништа у наставку и поново су његови ученици први могли да стигну до изједначења. После корнера Дринчића, највиши у скоку био је Саничанин, али је нејгов ударац главом отишао замало поред леве стативе. Десет минута касније, стигла је нова казна, јер су Руси извели брзу и прецизну акцију, на крају је сам испред Роцкова избио Швајцарац Дарко Јевтић и лако повисио на 2:0. Не може да се каже да наш тим није желео да барем ублажи предност, али су играчи у црвено-белим дресовима деловали доста тешко и уморно, па им је недостајало снаге и концентрације да постигну макар један погодак после удараца Гемовића у 60, Саничанина у 66. и Стојковића у 77. минуту.

Фото: Дневник/Ј. Грлић/Војводина-Рубин

Уместо тога, састав из Казања је пред крај извео три везана корнера с леве стране, а у трећем наврату лопта је незгодно одскочила испред Синиша Саничанина, погодила га у потколеницу и откотрљала се у гол за коначних Војводина – Рубин 0:3.


Ђорђевић паузирао из предострожности

Очекивало се да ће у тиму за сусрет с Русима на левом беку заиграти Стефан Ђорђевић, придошлица из екипе нишког Радничког. Међутим, тамо се нашао Младен Деветак, који против Пролетера неће моћи да наступи због жутих картона.

- Осетио сам бол у мишићу леве ноге и, превентиве ради и у договору с тренером Лалатовићем, решили смо да пропустим сусрет са Рубином – рекао је Ђорђевић. – Бићу сасвим сигурно спреман да заузмем место у саставу у првом пролећном колу, што је сигурно боље него да сам играо против Руса и да ми се озледа искомпликовала. 


- Никада није пријатно када се изгуби утакмица – нагласио је Ненад Лалатовић. – Могао бих да замерим играчима због падова концентрације, посебно у дефанзивној линији, али морамо да узмемо у обзир да смо за ривала имали тим Рубина из Казања, који је по свему – организацији, буџету и играчима које има – испред нас барем 20 година. Имали смо две-три стопостотне шансе које нисмо искористили, могли смо да изједначимо на 1:1 и ко зна у ком би правцу дуел отишао. Не могу ништа да замерим мом тиму и поред неких индивидуалних грешака које смо имали. Припреме су, генерално, прошле добро, играли смо, искрен да будем, против много, много озбиљних тимова и чини ми се да смо од свих наших екипа имали најјаче ривале. Намерно сам тражио тако озбиљне утакмице, како би наши играчи схватили да могу да се мере са супарницима попут Шахтјора из Доњецка, Рапида из Беча, Марибора или Рубина. Интензитет је у нашој лиги мањи него што га имају тимови с којима смо састали и с те стране генерално могу да будем задовољан укупним учинком у Турској.

Екипа Војводине сутра у раним јутарњим сатима креће за Србију и очекује се да ће у Нови Сад допутовати у петак око 13 часова. Тренер Лалатовић играчима ће дати слободно све до понедељка, када ће почети микроциклус припрема за прву пролећну првенствену утакмицу, коју црвено-бели играју 15. фебруара са градским ривалом Пролетером.

ВојводинаРубин 0:3 (0:1)

БЕЛЕК: Терен у ФЦ „Белис“, гледалаца: 200, судија: Кеклик (Турска). Стрелци: Данченко у 45, Јевтић у 58. и Саничанин (аутогол) у 87. минуту.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Стојковић, Ђурић, Саничанин, Деветак, Топић, Дринчић, Вукадиновић, Бојић, Гемовић (Ђуричин), Мркаић.

РУБИН: Ив. Коновалов, Сантос, Старфелт, Данченко, Иг. Коновалов, Абилдгард, Квараскелија, Зуев, Јевтић, Давиташвили, Игњатиев. Играли су још: Макаров, Башкинов, Марков, Тарасов, Могилеветс, Гранат, Бакаев.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести