Припреме фудбалера Војводине за нову сезону: Буснић први новајлија

Прозивком, а одмах затим и првим тренингом у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ у Ветернику, јуче су припреме за нову сезону почели фудбалери Војводине.
њ
Фото: Ј. Грлић

На окупљању се појавило безмало 40 играча, којима су се обратили председник клуба Драгољуб Самарџић и члан Управног одбора Љубомир Апро, као и спортски директор Љубиша Дунђерски, односно нови шеф стручног штаба Славољуб Ђорђевић.

Између осталих кандидата за тим, међу црвено-белима приметили смо и једног новајлију, дојучерашњег капитена београдског Рада Александра Буснића. Реч је о младићу рођеном 1997. године, који игра на позицији задњег везног, а очекује се да ће он данас или сутра потписати уговор с Вошом, пошто је договор између клубова постигнут. На основу тога, чини се да је његов трансфер на стадион „Карађорђе“ готова ствар и да је Буснић прво освежење у црвено-белом табору. 

– Наша нова политика базирана је на младости коју имамо, уз очување стандарда, резултата и угледа клуба – обраћајући се играчима, рекао је први човек ФК Војводина Драгољуб Самарyић. - На вама је да наше поверење оправдате, па да се онда сви заједно радујемо неким новим успесима. Шеф струке и спортски директор имају нашу максималну подршку и очекујемо да, предвођени њима, вредно радите и да резултате и форму ускладите с амбицијама клуба.

Повратник на место спортског директора Љубиша Дунђерски истакао је у први план то да ће у сваком тренутку бити на располагању екипи.

– Пре свега, част ми је то што сам се вратио у матични клуб – наставио је Дунђерски. – За све што вам буде потребно, ја сам ту, при чему мислим на разговоре и решавање евентуалних проблема. Верујем да сам одличан радник, а слабији сам говорник. Имаћете врхунске услове за рад и у нашем центру, касније и на Похорју, као и максимално поштовање према свима вама: прво као људима, а онда и као играчима.


Списак играча

Јучерашњој прозивци присуствовало је заиста много фудбалера, а а на списку се нашло чак 40 имена. То су: Никола Симић, Немања Тороман, Горан Вуклиш, Стефан Дражић, Ранко Пушкић, Марко Бјековић, Младен Деветак, Стефан Ђорђевић, Владимир Ковачевић, Игор Јеличић, Лазар Стојсављевић, Марко Луковић, Никола Мирић, Лука Кљајић, Александар Буснић, Новица Максимовић, Вељко Симић, Мирко Топић, Богдан Младеновић, Дејан Зукић, Миљан Вукадиновић, Владимир Милетић, Владан Новевски, Урош Кабић, Михајло Нешковић, Немања Човић, Александар Месаровић, Вукашин Богдановић, Момчило Мркаић, Никола Павлица, Марко Мандић, Ђорђе Пантелић, Вељко Јеленковић, Вељко Богдановић, Немања Ивановић, Матвеј Мартинкечвич, Петар Павлићевић, Драган Кокановић, Милан Видаков и Небо Жуниор.


Славољуб Ђорђевић је својим новим ученицима пожелео успешне припреме и сезону, истичући у први план то да се код њега кључ успеха налази у - дисциплини.

– Мало ћемо да причамо, а много више да радимо – додао је шеф струке новосадске „старе даме“. - Имам своја правила и мени је дисциплина све, па зато очекујем да ћутимо, радимо и боримо се, јер то захтевам од вас, баш као што то од мене очекује руководство. Нико није изнад клуба, ни један играч, тренер, као ни чланови стручног штаба. Важно је само оно што ћемо показивати на терену, односно наша намера и решеност да остваримо циљеве које ћемо да одредимо.

Чланови стручног штаба и играчи имали одржали су затим краћи састанак, а потом су одржали и први тренинг на беспрекорно припремљеном терену број један у ФЦ „Вујадин Бошков“. Данас преподне Новосађани ће имати обавезна тестирања, а у послеподневном термину поново ће тренирати и онда ће, једном и два пута дневно, вежбати до 20. јуна, када одлазе на припреме у Словенију.

Стојковић све даље

Аранђелу Стојковићу је обавеза с новосадским суперлигашем истекла и није никаква тајна то да су црвено-бели желели да поуздани десни бек, по потреби и дефанзивни везни, потпише нови уговор. Међутим, договора о условима под којима би то учинио још увек нема и Стојковић је, како ствари стоје, све даље од Воше.

Стигли и млади репрезентативци

Млади репрезентативци Србије из редова Војводине – Мирко Топић, Марко Бјековић, Дејан Зукић и Михајло Нешковић – јуче су били на прозивци и одрадили су први тренинг. Од све четворице очекује се да, заједно с осталим саиграчима, буду носиоци игре црвено-белих у наредној сезони.

        А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести