ПРИПРЕМЕ У ВОЈВОДИНИ Вукасовић тренира, Аврамовски још паузира

Још два дана остала су до старта фудбалера Војводине у пролећном делу првенства Србије и утакмице с Вождовцем.
в
Фото: Ј. Грлић

Реч је о једном од дербија кола, снаге ће одмерити екипе које се боре за излазак на европску сцену, па ће оба тима пуном снагом ући у окршај. И једни и други су током зиме претрпели одређене корекције у саставима, а имају и нове тренере - Илија Столица је јесенас водио управо “змајеве”, а сада је шеф струке у Воши, док је на његово место  дошао млад и амбициозан стручњак Милош Веселиновић.

После припрема у турском Белеку, Новосађани су наставили с радом у ФЦ “Вујадин Бошков”, привикавајући се на услове који их очекују и у Суперлиги. Време током протеклих дана није било савезник црвено-белима, али како је њима, тако је и њиховим ривалима и у тој чињеници нико нема право да тражи алиби. Јуче је, после краће паузе због проблема с повредом стопала, почео да тренира и Марко Вукасовић, фудбалер чија је улога у новој поставци игре веома важна. Он је озледу зарадио против љубљанске Олимпије, па је пропустио тренинг утакмицу с Динамом из Панчева.

- Марко је почео да тренира с екипом и верујем да ће тренер Столица на њега моћи да рачуна за сусрет с Вождовцем - рекао је лекар екипе др Владимир Чолаковић. - У дуелу с Љубљанчанима неко од противничких играча га је очепио и на повређеном стопалу појавио се озбиљан оток.  Уз свакодневне терапије сада је спреман да помогне саиграчима.

Већ дуже време ван строја је македонски интернационалац Даниел Аврамовски, којем је у сусрету са Слованом из Братиславе напрснуо колатерални, унутрашњи лигамент колена. Због тога је офазивни везни пропустио велики део припрема у Турској, а по повратку у Нови Сад наставио је с терапијама. Он још увек није почео да ради с екипом, а очекује се да ће то моћи да учини за неких десетак дана.

- Свакодневно радим у теретани по шест-седам сати и идем на терапије - објаснио је Аврамовски. - Искрено, нисам мислио да ће пауза баш оволико да потраје, имам осећај да бих већ сада могао да потрчим, али се придржавам савета доктора и тек када ми он то буде дозволио вратићу се на терен.

Др Чолаковић је на то додао да се код играча често појављује страх од обнављања повреде, да је исти случај био и с Аврамовским, али да је сада он нестао.

- Даниел се враћа у тренинг, свакодневно трчи на траци и вози бицикл у теретани, а све у договору с кондиционим тренером Душком Кораћем – објаснио је доктор.  - Ускоро ће почети да трчи напољу, а за десетак дана верујем да ће моћи да се прикључи екипи. Пратимо његово стање, веома смо опрезни када је повратак на терен у питању и до тада ће радити индивидуално на јачању мишића и кондиционој припреми.

Остали кандидати за тим максимално користе сваки дан за додатно уигравање линија екипе,као и за корекцију уочених грешака. Утакмица с Вождовцем у себи носи велики улог, а једини циљ којем стреме црвено-бели је тај да победом наговесте много лепше и успешније дане.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести